VINETE UMPLUTE

1262 Views
Yields: 3 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 1 Hr Cook Time: 35 Mins Total Time: 1 Hr 35 Mins

Ce mai gatim azi? Iata o idee! Vinete umplute. Daca v-ati plictisit de banala salata de vinete, sau zacusca, sau musaca, va ofer o alternativa. Si nu va faceti griji, nu e nevoie sa afumati (din nou) bucataria! E un fel de mancare echilibrat, care combina carnea cu legumele si cateva condimente, arata si miroase apetisant, iar gustul e o incantare.

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Taiem carnea, ceapa si rosiile cubulete. Le lasam deoparte pentru moment. Punem o oala mare cu apa la fiert (cam 4 litri de apa, cu o jumatate de lingura de sare).
  • Pana fierbe apa, spalam vinetele si le taiem in doua, pe lungime. Ca sa-si pastreze mai bine forma, lasam coditele pe loc. Scoatem pulpa vinetelor cu o lingurita cu margini mai ascutite, lasandu-le la o grosime cam de 1 cm. Vom obtine 6 “barcute” pe care le vom umple ceva mai tarziu. Pastram pulpa vinetelor, pentru ca o vom adauga in umplutura. Aruncam doar partile care au foarte multe seminte.
  • Cand clocoteste apa, punem jumatatile de vinete scobite sa fiarba cateva minute, ca sa se inmoaie putin. Sunt suficiente 6-7 minute. Le scoatem cu un cleste din apa, le scurgem si le asezam intr-o tava pe hartie de copt.
  • Continuam cu umplutura. Calim ceapa si carnea cu cele 3-4 linguri de ulei, la foc potrivit, intr-o tigaie mare. Dupa 5-6 minute adaugam pulpa de vinete taiata in bucati mai mici (dar nu foarte mici), rosiile, taiate si ele (sau continutul unei cutii cu rosii cuburi, de 400 de grame), usturoiul tocat si ardeiul iute. Mai lasam sa fiarba cateva minute, apoi punem condimentele (boia, oregano, busuioc). Potrivim gustul cu sare si piper. Mai lasam pe foc pana scade zeama de la rosii si compozitia “se leaga”.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc potrivit. Umplem vinetele cu aceasta compozitie, presaram parmezanul ras deasupra si introducem tava la cuptor pentru 30-40 de minute ..
  • .. pana se rumenesc.

Notes

Să aveți o zi bună !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.