TRUFE CU CIOCOLATA ALBA

168 Views
trufe cu ciocolata alba
Yields: 2 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 2 Hr 10 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 2 Hr 40 Mins

Sigur ca ciocolata neagra e preferata tuturor, dar sa nu o ignoram pe cea alba. Incercand tot felul de retete, am descoperit ca ciocolata alba e un ingredient deosebit. Ea ofera gust foarte special dulciurilor in care este folosita. Asa ca, daca vreti sa experimentati, va propun sa incercati sa faceti niste trufe, care se topesc in gura, literalmente. Eu le-am invelit in bezele sfaramate, (pe care le aveam prin dulap), pentru putina culoare, dar la fel de bine puteti folosi nuca de cocos sau nuci macinate.

Ingredients

0/4 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente

Instructions

0/5 Instructions
  • Infierbantam smantana lichida intr-o craticioara, pana incepe sa sfaraie pe margini.
  • Ciocolata alba o rupem bucati intr-un castron maricel (eu am folosit una care era deja taiata din fabrica in patratele, ca sa nu va imaginati, vazand pozele, ca am masurat-o cu sublerul si am taiat-o cu laserul), punem si untul, apoi turnam smantana fierbinte deasupra. Amestecam din cand in cand, pana la omogenizare.
  • Odata racita, se pune la frigider pentru 2-3 ore. Chiar dupa cateva ore la rece, veti constata ca amestecul e in continuare lichid. No, nu-i bai, pentru ca se bate amestecul cu mixerul electric vreo doua minute pana devine spumos si creste in volum. Iar il punem la rece cateva ore.
  • Eu am sfaramat bezelele (albe, galbene si roz) intr-o punga, cu sucitorul, apoi le-am rasturnat intr-un bol. Voi va puteti pregati nuca de cocos, sau alunele macinate.
  • Pentru ca amestecul nostru de ciocolata alba e o spuma intarita, am constatat ca e cam greu sa modelez trufele trufele intr-o forma rotunda, deoarece se topeau aproape instantaneu de la caldura mainilor. Asa ca luam compozitie cu lingurita, o desprindeam cu degetul si ii dadeam drumul in praful de bezele, apoi o tavaleam putin sa se inveleasca bine si o strangeam cu mana ca sa se fixeze bezeaua sfaramata, exact cum as fi facut niste chiftele, de exemplu. Asta e motivul pentru care trufele au forme neregulate. Dar pe cuvant de onoare ca n-a fost nimeni suparat pe chestia asta!

Notes

Asta a fost povestea trufelor albe. Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *