TRIGOANE CU GEM

323 Views
Yields: 16 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

 Pentru ca suntem in plin post al Pastelui, m-am gandit sa mai fac ceva dulce, potrivit pantru aceasta perioada. Ingredientele sunt la indemana tuturor, ieftine (dupa buget, coane Fanica!), iar la final va veti incanta familia garantat.

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/10 Instructions
  • Sa va povestesc despre pesmet. Acesta se pune pentru a lega gemul, care nu trebuie sa curga, pentru ca riscam sa iasa din foaie la copt. Daca, de exemplu, folositi un gem de visine care are mult sirop, puneti mai intai nucile, apoi pesmetul, ca sa obtineti o compozitie bine inchegata. S-ar putea sa fie nevoie de 2-3, chiar 4 linguri. Eu am folosit un gem de gutui, la care n-am pus mai mult de o lingura, pentru ca era deja foarte legat. Asadar, sa aprindem mai intai cuptorul, la 180 grade, foc potrivit. Pregatim umplutura, dupa indicatiile de mai sus: gem, plus nuci, plus pesmet.
  • Scoatem foile de placinta din pachet si suprapunem cate doua. Apoi le taiem in patru fasii egale, cam de 10 cm latime. Deci fiecare fasie va avea doua straturi. Ungem fasiile cu ulei, cu ajutorul unei pensule, ca sa nu se usuce. Punem in capatul de sus al fiecarei fasii cate o lingura de umplutura.
  • Si acum sa facem putina geometrie. Impachetam trigoanele noastre astfel: coltul din stanga sus, cu tot cu umplutura, il indoim spre dreapta, ca sa formam un triunghi, cu gemul la interior.
  • Apoi, indoim foaia de sus in jos, in jurul catetei orizontale, (v-am spus ca facem geometrie).
  • In continuare indoim foaia de la coltul din dreapta, spre stanga, in jurul ipotenuzei, apoi din nou de sus in jos, in jurul catetei orizontale si tot asa pana se termina foaia. In cele din urma cred ca pozele va vor lamuri cel mai bine. Taiem surplusul de aluat, ca sa iasa frumoase.
  • Ungem trigoanele cu ulei deasupra si le asezam in tava de aragaz, pe hartie de copt, cat mai ergonomic, astfel incat sa incapa cat mai multe (daca le asezati ca mine, incap 16 odata).
  • Le lasam la cuptor 20-25 de minute, pana se rumenesc.
  • Le pudram cu zahar si asta a fost.

Tags

#de post  #nuci  #retete dulci  #vegan  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.