TRANDAFIRI CU MIGDALE SI RICOTTA

316 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 50 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

Luam un aluat bogat, catifelat, cu aroma de unt. Îl umplem cu un amestec delicios de migdale si ricotta si rezulta o nebunie de dulcegarie! Trandafirii nostri dulci si aromati vor avea succes garantat si vor disparea din farfurie cu viteza luminii. Sunt absolut minunati atunci cand sunt calzi, dar nu mai putin adorabili si atunci cand se racesc.

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/11 Instructions
  • Vom incepe cu prepararea aluatului. Cernem faina intr-un bol mare si o amestecam cu drojdia uscata. Batem ouale impreuna cu sarea, cu ajutorul unei furculite. Incalzim laptele, impreuna cu zaharul si aromele, pana se dizolva zaharul, dar amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar caldut.
  • Turnam ouale si laptele peste faina si framantam pana se omogenizeaza componentele, cam 2-3 minute. Dupa ce s-a legat aluatul, punem untul moale (nu topit) si framantam din nou pana se incorporeaza si aluatul devine lucios si catifelat, in jur de 5-6 minute.
  • Acoperim bine vasul, ca sa nu intre aer si lasam la crescut, cam o ora, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce a crescut aluatul, preparam umplutura, amestecand cu telul toate ingredientele, ca sa obtinem o compozitie omogena si destul de inchegata.
  • Pregatim tava mare de la aragaz, pe care asezam hartie de copt. Impartim aluatul in 15-16 bucati cat de cat egale. Intindem fiecare bucata de aluat, cu sucitorul, pe masa presarata cu faina, ca sa obtinem un disc cu un diametru cam de 14-15 cm.
  • Facem patru taieturi la distante egale, cam de 4-5 cm fiecare, lasand centrul intact. Punem o lingura de umplutura in centru.
  • Incepem sa imbracam umplutura cu fiecare din cele patru petale de pe margine, suprapunandu-le una peste alta.
  • Cred ca pozele va pot lamuri mai bine. Repetam operatiunile si cu restul de bucati de aluat.
  • Asezam trandafirii astfel obtinuti in tava, la distanta unii de altii, pentru ca vor creste la cuptor. Ii acoperim cu un prosop si mai asteptam o jumatate de ora sa creasca. Aprindem cuptorul la 180 grade, adica la foc potrivit, ca sa se incalzeasca bine cat timp cresc trandafirii.
  • Introducem tava in cuptor si coacem cam 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos.
  • Pudram trandafirii cu zahar si savuram...

Notes

Hei, sa nu vorbim cu gura plina, zic...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *