TORT RAPID DELICIOS

4966 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Total Time: 20 Mins

Dacă v-aș spune că puteți prepara un tort în 20 de minute, m-ați crede? Că îl poate face și un începător? Sau chiar un copil? Și extraordinar de gustos pe deasupra? Cu doar 5 ingrediente? Si fără foc? Probabil că nu. Și totuși, se poate. Are blat din biscuiți digestivi și umplutură din cremă de brânză și Nutella. Atât de simplu și totuși de foarte mare efect. Mă tem doar că, odată încercat, nu o să mai faceți alt tort niciodată…

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutură
  • Ingrediente pentru topping

Instructions

0/6 Instructions
  • Avem nevoie de o formă de tort cu pereți detașabili, cu diametrul de 23 cm. Măcinăm biscuiții digestivi cu ajutorul robotului de bucătărie. Sau, ca alternativă, punem biscuiții într-o pungă și îi zdrobim cu sucitorul. Topim untul și îl amestecăm cu biscuiții măcinați.
  • Presăm acest amestec pe fundul formei, într-un strat cât mai compact și uniform. Introducem forma la frigider cât preparăm umplutura.
  • Pentru umplutură, mixăm crema de brânză împreună cu zahărul pudră și praful de sare, cu mixerul electric la viteză medie. Dacă vă place mai dulce, puteți pune mai mult zahăr, 3 sau 4 linguri. Mie mi se pare că 2 linguri e suficient. Oricum, sfatul meu este să începeți cu 2 linguri, gustați și mai puteți adăuga la final. Să revenim. După ce mixăm crema de brânză, cam un minut, adăugăm Nutella.
  • Mai amestecăm încă un minut, gustăm, mai punem (sau nu) o lingură de zahăr pudră și crema e gata.
  • O turnăm în formă, peste blatul de biscuiți și dăm tortul la frigider, pentru 2-3 ore, ca să se întărească. Înainte de a-l scoate din formă îl putem pune 30 de minute la congelator, ca să se taie mai bine și desprindem umplutura de pereții formei cu lama unui cuțit cu vârf rotund. Pentru decor puteți face ca mine, niște migdale (sau nuci) pralinate, sau puneți doar câteva nuci măcinate.
  • Pentru migdalele pralinate, procedăm în felul următor. Punem 100 de grame de zahăr tos într-o tigaie antiaderentă, pe foc potrivit. Învârtim tigaia din când în când, pentru amestecare. Nu se amestecă cu lingura, ca să nu cristalizeze zahărul. Când s-a topit tot zahărul și a căpătat o culoare frumoasă, auriu-arămie, stingem focul și punem 50 de grame de migdale fulgi, sau nuci tocate nu foarte mărunt. Amestecăm rapid cu o lingură, ca să îmbrăcăm migdalele în caramel și răsturnăm amestecul pe o hârtie de copt așezată pe un fund de lemn. Atenție să nu vă ardeți, e foarte fierbinte la acest moment! Lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit, rupem cu mîna caramelul întărit în bucăți mai mici, de forme neregulate, pe care le așezăm deasupra tortului. Se poate decora și cu nuci măcinate simple, după cum v-am mai spus, și cu bobițe de zmeură, sau felii de căpșune. Să ne fie de bine și aștept reacții...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.