TORT CU CIOCOLATĂ ȘI FISTIC

97 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins

Combinația de ciocolată și fistic e una specială. Potrivită, așadar, pentru o ocazie deosebită. Tortul nu se face greu deloc. Nu se coace, deci se poate prepara în zilele toride de vară, arată foarte bine, iar gustul e divin! Puteți găsi fistic decojit în unele magazine, e puțin mai scump, dar merită, Și timpul, și banii.

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru stratul cu fistic
  • Ingrediente pentru cremă

Instructions

0/9 Instructions
  • Măcinăm biscuiții la robot. Eu nu am avut destui biscuiți Oreo, am înlocuit ce îmi lipsea cu biscuiți digestivi. Sigur că se pot folosi orice fel de biscuiți preferați. Amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit.
  • Presăm amestecul pe fundul unei forme de tort cu pereți detașabili, ca să realizăm un strat cât mai compact și egal. E nevoie de o tavă cu diametrul de 23 cm. Dăm tava la rece.
  • Pregătim stratul cu fistic. Nimic mai simplu: măcinăm foarte bine la blender fisticul cu lingura de ulei, zahărul și sarea. Dacă folosiți fistic sărat, renunțați, evident, la vârful de cuțit de sare.
  • Obținem o pastă ca în imagine, de un minunat verde crud.
  • Punem pasta de fistic peste blatul din tavă, presăm, compactăm, nivelăm. Dăm din nou la rece, până facem crema.
  • Foile de gelatină le punem în apă rece, cât să le acopere. Le lăsăm 5-7 minute ca să se hidrateze. Între timp punem ciocolata ruptă bucăți, împreună cu untul, într-o crăticioară, pe foc mic. Amestecăm continuu, timp de 2-3 minute, până când se topește untul, iar ciocolata este și ea, în mare parte, topită. Nu este nevoie să se topească integral ciocolata pe foc. Ea va continua să se lichefieze și după aceea, de la căldura deja acumulată. Scoatem gelatina din apă, o stoarcem în mână de surplusul de apă și o adăugăm în ciocolata fierbinte. Se va dizolva aproape instantaneu. Amestecăm ca să se omogenizeze. Trecem la pasul următor.
  • Într-un bol mare amestecăm cu mixerul crema de brânză, împreună cu mascarpone și zahărul pudră. Nu uităm nici de praful de sare. Mixăm la viteză medie, 1-2 minute. Adăugăm ciocolata călduță și mixăm din nou până la omogenizare.
  • Turnăm crema de ciocolată peste stratul de fistic, nivelăm și introducem din nou la frigider, pentru 2-3 ore, ca să se întărească.
  • Desprindem tortul de pereții formei cu lama unui cuțit. Scoatem tortul din formă și putem începe să sărbătorim, Sau să mâncăm. Cum vreți. Numai poftă să aveți!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *