TORT CU CIOCOLATA SI COCOS

230 Views
Yields: 16 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 40 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

 Reteta asta ii apartine lui Mary Berry, mama bucatariei britanice. Am urmat indicaţiile pas cu pas, (ca doar cine sunt eu sa o contrazic? ), iar rezultatul e delicioso-spectaculos! Si nici nu e greu de facut, singura problemă e ca trebuie coapte două blaturi simultan. Asadar, daca aveti un cuptor suficient de mare, ca sa incapa doua forme de tort de 23 cm diametru, v-ati scos, daca nu, coaceti unul la voi, unul la vecini/prieteni/rude. Sau le faceti pe rand, dar pregatiti  cate jumatate de compoziție. Daca faceti compozitia de blat toata odata, dar coaceti foile pe rand, al doilea nu va creste cum trebuie. 

Ingredients

0/17 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/4 Instructions
  • Am prins cuptorul la 180 grade si am pregatit formele de tort. Cum spuneam, avem nevoie de doua blaturi, deci de doua forme de tort cu fundul detasabil, pe care le ungem din belsug cu unt si le tapetam cu cacao. Daca va lipsesc formele astea, folositi două cratite, pur si simplu! Mai intai am topit ciocolata pe baie de aburi, adica am pus ciocolata rupta bucati intr-un vas care sa incapa intr-un alt vas, mai mare, acesta din urma cu putina apa si am asezat tot „angrenajul” asta pe foc mic, pana s-a topit . Atentie insa, fundul vasului in care se afla ciocolata nu trebuie sa atinga apa fierbinte din vasul celalalt. Intr-un bol incapator am pus faina, zaharul, sarea, praful de copt, laptele batut, untul si ouale. Am mixat doar pana s-au amestecat ingredientele, apoi am turnat ciocolata topita si am continuat sa mixez inca 2 minute. La sfarsit am adugat nuca de cocos, pe care am incorporat-o cu o spatula. Am turnat compozitia in cele doua forme, in mod egal, netezind suprafata, ca sa creasca frumos si uniform. Am lasat la copt 35-40 minute, pana cand a inceput sa se desprinda de pe peretii formelor, iar scobitoarea a iesit curata. Am Scos blaturile din forme dupa ce s-au racorit putin, apoi le-am lasat pe un gratar sa se racească de tot.
  • Pentru crema, am turnat toate ingredientele, mai putin nuca, intr-un vas care se pune pe foc MIC, amestecand continuu, cam 10 minute, nu mai mult, pana a inceput sa se ingroase, cu grija sa nu dea in clocot, ca se coaguleaza oul! Am stins focul, am adaugat si nuca, am amestecat si gata si crema! Am lasati la racit.
  • Frisca se bate separat, cu mixerul la viteza medie, până se întărește. Am ajuns si la montaj. Am taiat fiecare blat in doua, pe orizontala, cu ajutorul unui cutit zimtat. Pe primul blat am intins jumatate din cantitatea de crema, am asezat al doilea blat, urmat de jumatate din cantitatea de frisca,
  • apoi al treilea blat, cealalta jumatate de crema, ultimul blat, apoi am ornat cu restul de frisca, dupa fantezie. Hai, sa ne fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *