TERINA DE CAPSUNI

223 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins

Terina de capsuni, o idée grozava pentru zile speciale, dar si pentru o duminica in familie. Pentru ca se face usor si nu necesita coacere, este o prajitura de casa pe care va garantez ca o veti adora. La fel si norocosii care se vor infrupta din ea. Am aromat crema de baza cu tonka, o mirodenie pe care o folosesc pentru prima oara. Si este extraordinara! Are un gust complex, care aminteste in acelasi timp si de vanilie, si de caramel, si de ghimbir… Sigur ca e doar o sugestie, asa ca puteti sa ramaneti in zona sigura a vaniliei si lamailor.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/9 Instructions
  • Mai intai hidratez foile de gelatina, punandu-le in apa rece vreo cinci minute. Dupa ce s-au inmuiat, le scot din apa rece, le storc putin in mana si le pun in cei 60 ml de apa fierbinte, ca sa se dizolve. Tai in bucati potrivite cam 750 grame de capsuni, le pun intr-un castron. Adaug zeama de lamaie si 80 de grame de zahar pudra. Amestec si las 15 minute, ca sa iasa zeama din fructe. Restul de 250 grame de capsuni le pastrez pentru sos.
  • Macin biscuitii la robot (se pot sfarama si intr-o punga, cu ajutorul unui sucitor). Torn untul topit si amestec bine. Rezulta un amestec asemanator nisipului ud.
  • Crema de branza, impreuna cu mascarpone, sare si 120 de grame de zahar pudra, le bat bine cu mixerul electric, cam doua minute. Adaug aromele. In cazul de fata am folosit extract de vanilie (se poate inlocui cu esenta de vanilie) si tonka razuita. Puteti renunta la tonka si sa puneti doar vanilie si coaja de lamaie.
  • Acum am toate componentele pregatite. Imbrac o tava de chec cu folie alimentara si incep asamblarea terinei. Pe fundul tavii pun crema de brânză, nivelez.
  • Peste crema pun stratul de biscuiti cu unt. Presez usor cu mana, ca sa faca priza cele doua straturi.
  • Torn amestecul de apa si gelatina (care intre timp s-a racit) peste capsunile taiate, amestec bine si rastorn totul in tava, peste stratul de biscuiti. Nivelez, acopar cu folie si dau la frigider cateva ore, ca sa se intareasca.
  • Inainte sa servesc terina, pregatesc sosul de capsuni. Cele 250 de grame de fructe pe care le-am pastrat, impreuna cu restul de 50 de grame de zahar, le dau la blender, pana cand rezulta un piure subtire. Scot terina de la frigider, o rastorn, astfel incat stratul de capsuni sa fie jos, scot folia
  • si torn deasupra sosul.
  • Abia astept sa-mi spuneti cum vi s-a parut. Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *