TARTA CU ZMEURA SI MIGDALE

307 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 20 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 5 Mins

 Tarta cu zmeura si migdale este una dintre preferatele mele. Imi place la nebunie umplutura fina de frangipane in combinatie cu aroma dulce-acrisoara a fructelor. O prajitura de casa grozava, pe care o fac mereu, nu doar in sezonul inceputului de vara. Pentru ca e la fel de reusita si cu zmeura congelata. Asa cum am facut-o acum. Atunci cand folosesc fructele congelate, le pun direct inghetate in compozitie.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru aluatul de tarta
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai intai pregatesc aluatul de tarta. Pun intr-un bol faina, zaharul si sarea impreuna cu untul rece, taiat cubulete. Amestec totul cu varful degetelor, pana cand rezulta o chestie care seamana cu pesmetul, dar mai grosier. Adaug oul, putin batut cu o furculita. Framant foarte putin, cam 10 secunde, doar cat sa se incorporeze oul. Daca se framanta prea mult, va rezulta un blat tare si nu sfaramicios, asa cum ar trebui. Invelesc aluatul in folie alimentara si il dau la frigider 30 de minute. Dupa jumatate de ora scot aluatul de la rece si il intind pe masa presarata cu faina, in forma rotunda. Folosesc o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. Aluatul trebuie sa fie suficient de mare ca sa acopere si fundul, si peretii formei. Pun aluatul intins in tava, tai surplusul si intep aluatul de pe fundul tavii cu o furculita, ca sa nu se umfle la copt. Pun tava cu aluatul in frigider pentru alte 20 de minute.
  • Acum e momentul sa aprind cuptorul, la 180 de grade, adica la foc mediu. Dupa cele 20 de minute, scot forma cu aluatul de la rece, pun folie de aluminiu peste aluat si apoi fasole uscata peste folie. Am niste fasole pastrata special pentru asta. Se poate folosi si un orez mai ieftin. Treaba asta se face pentru ca aluatul sa-si pastreze forma la copt. Voi coace asadar blatul fara umplutura. Introduc tava in cuptor, pe raftul din mijloc, cam 15 minute.
  • Dupa trecerea acestui interval de timp, scot folia cu fasolea si mai las tava in cuptor inca 5 minute, ca sa se usuce aluatul deasupra.
  • Cat timp sta blatul la cuptor, pregatesc umplutura. Amestec foarte bine untul moale impreuna cu sarea si zaharul, cu mixerul electric, cam 5-6 minute. E foarte importanta aceasta etapa, ca sa avem la final o textura fina si aerata. Untul trebuie sa devina spumos si sa se deschida la culoare. Mai departe adaug ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit pun migdalele macinate, pe care le amestec cu o lingura de lemn, nu cu mixerul.
  • Scot tava cu blatul din cuptor si astept 10 minute sa se mai racoreasca. Amestec jumatate din cantitatea de zmeura in compozitia de umplutura. Torn compozitia in forma, peste blatul copt, nivelez, pun si restul de zmeura deasupra.
  • Introduc din nou la cuptor, pentru aproximativ 45 de minute, pana se rumeneste.
  • Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *