TARTA CU SMOCHINE

191 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr

   Tarta cu smochine este o prajitura de casa deosebita. Pe langa faptul ca e foarte buna la gust, arata senzational. Smochinele bine coapte, taiate felii, sunt ca niste bijuterii rubinii, care cu siguranta vor impresiona orice musafir, oricat de pretentios ar fi. Nu sunt foarte ieftine, dar cred ca merita “investitia”. Si nu aveti nevoie decat de o jumatate de kilogram. Gemul de smochine verzi din reteta poate fi inlocuit cu unul de caise.

Ingredients

0/18 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/8 Instructions
  • Incep cu aluatul pentru blat, pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore, inainte de utilizare. Asadar, cu mixerul la viteza medie, frec untul cu sarea timp de 1 minut. Reduc viteza mixerului la minim si adaug zaharul, amestec, apoi migdalele si vanilia. Urmeaza oul, impreuna cu un sfert din cantitatea de faina, omogenizez. Restul de faina il pun tot odata si amestec cu o spatula, foarte incet, doar cat sa se incorporeze faina. Nu trebuie lucrat mult aluatul!. Rezulta o compozitie destul de moale, pe care o impart in doua bucati egale. Pun aluatul la frigider pentru minim 3 ore. Aceasta cantitate de aluat este suficienta pentru 2 tarte. O bucata se poate congela si folosi cu alta ocazie.
  • Trei ore mai tarziu. Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Prepar compozitia pentru umplutura: Cu mixerul la viteza medie, amestec untul, zaharul, sarea, vanilia si esenta de migdale. Pun apoi migdalele macinate, mixez inca un minut. Adaug ouale, amestec. Urmeaza romul (daca folositi) si amidonul. Omogenizez. Las deoparte, pana pregatesc blatul.
  • Scot o bucata de aluat din frigider si o intind direct in forma de tarta, cu ajutorul mainilor. Pentru ca e foarte fraged, risc sa se rupa daca il intind pe masa. Utilizez o forma de tarta cu fund detasabil, cu un diametru de 26 de cm. Ma folosesc asadar de palme si degete, ca sa imbrac bine si cat mai uniform, dar intr-un strat subtire, fundul si peretii formei. Intep aluatul cu o furculita, ca sa nu se umfle la copt.
  • Torn compozitia peste aluat, nivelez si dau la cuptor, cam 30-35 de minute, pana se rumeneste.
  • Scot tava din cuptor si las tarta sa se raceasca.
  • Cand s-a racit complet, intind peste ea gemul de smochine, intr-un strat subtire.
  • Decorez cu smochinele proaspete, taiate felii, pe care le asez peste stratul de gem.
  • Ce ziceti, v-am convins sa incercati?

Tags

#fructe  #migdale  #tarta  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *