TARTA CU SMANTANA

182 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 50 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

  Astazi va propun un desert foarte gustos, cu ingrediente la indemana tuturor. Ok, recunosc, eu am folosit si tonka pentru a-l aroma, dar nu e cu nimic mai prejos daca puneti doar vanilie. Reteta e foarte potrivita si pentru o pasca deosebita. Nu necesita vreo indemanare speciala, dar va veti convinge ca merita sa o incercati.

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/8 Instructions
  • De aceasta data voi face aluatul pentru blat cu ajutorul robotului de bucatarie. Pun in vasul robotului untul moale, oul, sarea si vanilia. Mixez un minut.
  • Adaug nucile macinate si faina, mixez din nou, pana se aduna compozitia In jurul axului central. Scot aluatul din vas, il invelesc in folie si il pun la rece minim 2 ore.
  • Dupa doua ore, aprind cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Scot aluatul de la frigider si il intind direct intr-o forma de tarta (cu un diametru de 28 de cm), cu ajutorul degetelor. Ma straduiesc sa-l intind cat mai uniform, pe fund si pe pereti. Aluatul este destul de moale, nu poate fi intins pe masa si apoi transferat in tava. Intep aluatul de pe fund cu furculita,
  • apoi pun o folie de aluminiu peste el, iar peste folie, boabe de fasole. Coc deci blatul fara umplutura. Introduc tava la cuptor, cam 20 de minute.
  • Intre timp fac umplutura. Amestec ouale cu sarea, vanilia, tonka, praful de budinca si zaharul, cu telul. Ideea e sa nu existe cocoloase. Adaug apoi smantana, amestecand in continuare cu telul, dar nu foarte viguros, ca sa nu incorporez aer in compozitie. Acest lucru va ajuta umplutura sa nu crape la copt.
  • Scot folia de aluminiu, cu fasole cu tot, din forma. Torn compozitia de smantana si dau din nou la cuptor, cam 30 de minute,
  • pana se intareste pe margini. In centru ar trebui sa mai “tremure” putin.
  • Dupe ce se raceste, se introduce la frigider, pentru 2-3 ore, inainte de a o servi, insotita de boabe proaspete de afine. Superb…

Notes

Aluatul trebuie să stea la rece minim o oră. Luați asta în calcul atunci când vă apucați de treabă.

Tags

#fructe  #nuci  #retete dulci  #vanilie  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *