TARTA CU MIERE

351 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 15 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr

Tarta aceasta cu miere vă va însenina ziua, garantat. Este îndulcită preponderent cu miere, evident, având în compoziție și foarte puțin zahăr. Are și avantajul că nu necesită coacerea separată a blatului, așa că este destul de ușor de preparat. Interesant este faptul că atât în compoziția blatului, cât și a cremei, conține oțet de mere, care echilibrează dulceața mierii. Nu-i așa că v-am făcut curioși?

Ingredients

0/15 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru cremă

Instructions

0/7 Instructions
  • Începem cu aluatul pentru crustă (blat). Dacă facem aluatul la robot, punem făina, sarea, zahărul și untul în vas și mixăm 10-15 secunde, până obținem un amestec asemănător nisipului. Adăugăm oțetul și 3 linguri de apă rece, mixăm 4-5 secunde. Dacă amestecul pare prea uscat, mai punem o lingură de apă. Pentru cine face aluatul cu mâna, se frământă făina (plus sarea, zahărul) cu untul, cu vârfurile degetelor, timp de 1-2 minute, până rezultă amestecul despre care vă spuneam că seamănă cu nisipul (sau cu pesmetul).
  • Se adaugă oțetul și apa și se frământă foarte puțin, doar cât să se formeze aluatul. Atenție! Nu frământați mult, nici cu mâna, nici cu robotul, pentru că altfel aluatul iese tare și nu fraged, așa cum ar trebui. Strângem aluatul într-o bucată de folie de plastic, îl aplatizăm puțin și îl lăsăm la frigider o oră.
  • Între timp pregătim crema. Nimic mai simplu. Amestecăm toate ingredientele cu telul până la omogenizare. Și gata.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade, adică la foc mediu. Pregătim o formă de tartă cu diametrul de 23 cm, cu fund detașabil, sau de unică folosință, din aluminiu (cum am făcut eu). Ne întoarcem la blat. Scoatem aluatul din frigider și îl întindem cu sucitorul pe masa presărată cu puțină făină, până la o dimensiune suficient de mare ca să acopere atât fundul cât și pereții tăvii.
  • Tăiem surplusul de aluat de pe margini, surplus pe care îl putem folosi pentru decorat (ca în foto, de exemplu). Înțepăm de câteva ori aluatul de pe fundul tăvii cu dinții unei furculițe, ca să nu se umfle la copt. Ungem marginile cu ou bătut.
  • Turnăm crema în tavă, peste aluat și introducem tava la cuptor, pentru aproximativ 40-45 de minute, până se rumenește. În mijloc ar trebui să fie încă moale. Nu așteptați să se întărească definitiv în cuptor, pentru că va ieși uscată și va crăpa. Crema va continua să se întărească și după ce o scoatem din cuptor, datorită căldurii acumulate.
  • Dacă rezistați tentației, ar fi bine să o lasați măcar o oră, înainte să o tăiați. Poftă bună!

Tags

#miere  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.