TARTA CU MERE SI LAMAIE

485 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 10 Mins

 Tarta asta e una dintre preferatele mele.  Rețeta am găsit-o într-o carte mai veche a lui Mary Berry, de la începutul anilor 90. Are un gust proaspăt și răcoros și nici nu arată prea rău…:)

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru blat, framantati faina, zaharul, sarea si untul cu degetele, pana cand rezulta un amestec care seamana cu nisipul
  • Adaugati oul si framantati din nou, foarte putin, doar pana se formeaza un aluat. Daca e framantat mai mult nu va mai fi fraged.
  • Inveliti cu folie alimentara si puneti 30 de minute la frigider.
  • Razuiti lamaile si stoarceti zeama. Curatati merele de coaja, iar doua dintre ele le dati pe razatoare. Celelalte doua le taiati feliute subtiri, pentru decor. Peste cele rase turnati zeama de lamaie. Scoateti aluatul de la frigider, intideti-l cu sucitorul, cam de 2 mm grosime, si asezati-l intr-o tava rotunda de tarta, astfel incat sa o imbrace si pe pereti. Intepati pe toata suprafata fundului cu o furculita, ca sa nu se umfle la copt. Dati din nou la frigider pana preperati umplutura. Spargeti ouale intr-un bol, puneti un praf de sare, zahar si bateti putin cu telul. Adaugati merele rase, impreuna cu zeama si coaja de lamaie, iar la sfarsit untul topit, caldut. Turnati in tava, peste blat. Decorati cu merele feliate, asezate pe margine, suprapunandu-le putin, astfel incat sa semene cu o coronita. Presarati feliile de mere cu putin zahar, ca sa se caramelizeze la cuptor.
  • Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit), coaceti 45-50 minute. E minunata calda, eventual cu putina inghetata de vanilie, dar noua ne place si rece. Sper sa o faceti si sa-mi dati dreptate!

Tags

#fructe  #lamaie  #retete dulci  #tarta  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *