TARTA CU MASLINE, IAURT SI BUSUIOC

559 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 35 Mins Cook Time: 45 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

Tarta cu masline, iaurt si busuioc este un aperitiv spectaculos si racoritor. Este potrivit si pentru o masa de sarbatoare, dar si pentru un picnic.  Desi se face din ingrediente comune, combinatia dintre ele este minunata, plina de savoare si arome mediteraneene. 

Ingredients

0/18 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/9 Instructions
  • Incepem aventura cu prepararea blatului. Il vom face cu ajutorul robotului de bucatarie, pentru a ne usura munca. Punem asadar toate ingredientele pentru blat, cu exceptia apei reci, in vasul robotului si mixam (cu cutitul metalic atasat), cam 20-30 de secunde, pana obtinem un amestec care seamana cu pesmetul. Adaugam apa si mixam foarte putin doar pana se aduna compozitia. La inceput turnam doar 4 linguri de apa, apoi, daca pare uscat, mai adaugam inca o lingura, sau doua, ca sa se formeze un aluat. Nu se framanta mult, daca vrem sa avem un blat fraged!
  • Scoatem aluatul din vas, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider.
  • Pentru umplutura, turnam uleiul intr-o tigaie antiaderenta mare. Punem tigaia la foc mediu-mic si adaugam usturoiul tocat, ardeiul iute, fileurile de ansoa si caperele, tocate si acestea marunt. Le calim un minut, amestecand cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se arda usturoiul, pentru ca devine amar.
  • Adaugam rosiile taiate jumatati si maslinele taiate felii. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit, cam 15-20 de minute, pana scade toata zeama de la rosii, amestecand de cateva ori in acest interval. Compozitia nu trebuie sa fie zemoasa, ca sa nu se inmoaie blatul. Potrivim gustul de sare si piper. Atentie la masline, unele pot fi foarte sarate si nu mai e nevoie de foarte multa sare! La sfarsit punem si busuiocul tocat, amestecam si lasam sa se raceasca.
  • Cand umplutura este complet rece, aprindem cuptorul la 200 de grade, deci la foc mediu-mare si pregatim o tava de tarta cu fund detasabil, cu diametrul de 28 de cm. Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-o forma rotunda, cu diametrul de 30-31 de cm. Punem foaia in forma de tarta, avand grija sa imbracam si peretii foarte bine. Intepam fundul foii cu dintii unei furculite, in cateva locuri, ca sa nu se umfle la copt. Presaram o lingura de parmezan pe blat.
  • Asezam compozitia de masline in forma. Intr-un bol amestecam cu telul cele trei oua, impreuna cu iaurtul, putina sare si piper.
  • Turnam peste umplutura de masline si introducem la cuptor pentru 20 de minute.
  • Dupa acest interval de timp, scoatem tava, presaram cele 2 linguri de parmezan si mai dam la cuptor inca 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos.
  • Tarta se poate scoate din tava dupa ce se racoreste 10-15 minute, pentru ca altfel se rupe, fiind foarte fraged aluatul. Se poate consuma atat calda, cat si rece. Sa aveti pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.