TARTA CU LIME

444 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 35 Mins

Pentru ziua iubitului meu sot am facut o tarta foarte interesanta. E pe baza de lapte condensat, pe care l-am gasit, dupa lupte seculare, la un magazin cu produse slave. Mai nou puteți găsi lapte condensat și la Selgros sau Auchan.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/5 Instructions
  • Am pregatit o forma rotunda cu fund detasabil, cu diametrul de 23 cm si am incalzit cuptorul la 180 grade (foc mediu) Am topit untul si l-am turnat peste biscuitii macinati, am amestecat si am presat cu mana pe fundul tavii si putin si pe lateral, ca sa fac o margine cam de 1,5 cm inaltime. L-am pus la frigider pana am pregatit umplutura.
  • Am razuit coaja de lime, am stors zeama si am separat ouale. Am amestecat intr-un bol, cu telul, laptele condensat cu zeama si coaja de lime si cele doua galbenusuri, pana s-a ingrosat putin, cam doua minute. Am batut albusurile spuma, cu praful de sare si le-am amestecat usor, cu grija, cu compozitia de lapte.
  • Am turnat totul peste blatul de biscuiti si am pus la cuptor, vreo 20 de minute, pana s-a intarit putin la suprafata.
  • Am scos-o din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am ornat-o cu frisca si frunze de menta.
  • A iesit un desert foarte potrivit dupa o masa bogata, plina de calorii, usor, spumos, racoros...

Tags

#fructe  #retete dulci  #tarta  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *