TARTA CU CREMA DE VANILIE SI ZMEURA

35 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Mediu Timp Preparare: 30 Minute Timp Gătit: 30 Minute Timp Total: 1 Hr

Tarta cu crema de vanilie si zmeura este una dintre prajiturile de casa pe care le iubeste fiul meu. Il inteleg, pentru ca si mie imi place foarte mult. Ador blatul crocant, crema catifelata, cu aroma de vanilie adevarata si parfumul inconfundabil al zmeurei. Vara ne rasfata cu aceste fructe extraordinare. De ce sa nu profitam, asadar, de darurile ei pline de savoare?

Ingrediente

0/16 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru cremă
  • Ingrediente pentru glazură

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Pentru blat, framant faina, zaharul, sarea si untul cu degetele, pana cand rezultata un amestec asemanator cu pesmetul. Adaug oul si framant din nou, foarte putin, cam 10 secunde, doar pana se formeaza un aluat. Daca e framantat mai mult nu va mai fi fraged. Il invelesc cu folie alimentara si il pun 30 de minute la frigider. Cat sta aluatul la rece, fac crema. Sparg cele trei oua intr-o craticioara. Adaug zaharul, sarea si amidonul. Amestec foarte bine cu telul, ca sa se desfaca toate cocoloasele. Cand e omogena, pun semintele de vanilie si laptele, putin cate putin. Pun compozitia pe foc mic si amestec continuu cu telul, cam 10-12 minute, pana se ingroasa. Crema trebuie amestecata mereu, ca sa nu se lipeasca de fund si sa nu se afume. Cand ajunge la consistenta unei maioneze, sting focul si adaug untul. Amestec pana se incorporeaza, apoi acopar crema cu folie alimentara si o las sa se raceasca. Scot aluatul din frigider. Il intind cu mana direct in forma de tarta (care are un diametru de 28 de cm), pentru ca e foarte cald in bucatarie (afara sunt 36 de grade) si se inmoaie untul din compozitie. In conditii normale se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu faina. Intep aluatul de pe fund cu furculita, ca sa nu se umfle la copt. Pun tava cu aluat in frigider pentru alte 30 de minute.
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc potrivit. Dupa ce a trecut jumatatea de ora, pun o bucată de folie de aluminiu peste blat, apoi torn peste folie cam juma de kil de boabe de fasole uscata, sau orez, introduc tava cu blatul la cuptor, cam 20 de minute, pana se rumeneste. Cand s-a rumenit, scot tava din cuptor, ridic folia cu boabe cu tot si o indepartez. O las la racit. Intre timp, pregatesc topping-ul. Pun zmeura, apa si zaharul intr-un vas, pe foc potrivit, cam 7-8 minute. Amestec din cand in cand. Pun foile de gelatina in apa rece, 5 minute, ca sa se hidrateze. Strecor sosul de zmeura fierbinte intr-un alt vas, incercand sa pasez prin sita cat de mult pot din pulpa fructelor. Scot gelatina din apa, o storc putin cu mana si ii dau drumul in sosul strecurat fierbinte. Gelatina se dizolva aproape instantaneu. Amestec ca sa omogenizez si topping-ul e gata.
  • Cand s-a racit blatul, pun crema de vanilie, tot rece, nivelez.
  • Peste crema torn sosul de zmeura, racit si el. Introduc tarta la frigider, cel putin o ora, pana se intareste stratul de zmeura.
  • Sa va fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *