TARTA CU CIOCOLATA

1055 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Total Time: 20 Mins

 Aceasta reteta de tarta cu ciocolata este una perfecta. Pentru ca are un gust minunat (ciocolata, deh), arata bine si este foarte-foarte-foarte simplu si rapid de facut! Si nu necesita nici coacere! Adica o pot aborda cu succes si incepatorii intr-ale bucatariei. Puteti folosi orice fel de ciocolata va place, amaruie sau cu lapte, iar migdalele pot fi inlocuite cu nuci sau alune de padure. 

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/6 Instructions
  • Zdrobesc biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie. Se pot marunti si intr-o punga, cu ajutorul sucitorului. Amestec biscuitii pisati cu untul topit. Apoi ii presez pe fundul unei forme de tarta, cat mai compact si uniform, ca sa obtin un blat. Dau la rece tava cu blatul de biscuiti, pana fac crema pentru umplutura.
  • Asa arata cutia de lapte condensat, luata de la un magazin Berezka. Prajesc migdalele intr-o tigaie uscata (adica fara ulei), pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana se rumenesc usor. Treaba asta dureaza cam 5 minute. Le las sa se raceasca.
  • Pentru crema, torn laptele condensat intr-un vas, adaug ciocolata bucati, sarea si untul.
  • Pun vasul la foc mic si amestec pana cand se topesc untul si ciocolata si compozitia devine omogena si catifelata, 4-5 minute. Nu e nevoie sa fiarba! Nu va fi nici macar foarte fierbinte. O las alte 5 minute sa se mai racoreasca apoi o torn in tava, peste stratul de biscuiti cu unt. Nivelez.
  • Pun deasupra migdalele prajite. O las la frigider cel putin 30 de minute, inainte de a o servi, ca sa se intareasca si sa se taie frumos.
  • Sssst! Liniste, mancam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *