SURPRIZA CU CAPSUNI

2259 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 10 Mins Total Time: 40 Mins

Surpriza cu capsuni este, mai exact, o cutie din ciocolata umpluta cu o crema spumoasa cu aroma de vanilie. Si multe capsuni. O prajitura de casa absolut minunata, cu un gust divin si care si arata foarte bine. Surpriza noastra cu capsuni are nevoie de un pic de rabdare la confectionarea “recipientului” de ciocolata. In rest, nimic complicat. Doar salivatie abundenta…

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Primul pas este confectionarea cutiei de ciocolata. Captusesc cu folie de aluminiu o tava patrata cu latura de 20 de cm. Topesc ciocolata pe baie de aburi, pana devine lichida, apoi o torn in tava imbracata cu folia. Miscand si inclinand tava in toate directiile, incerc sa imbrac folia de aluminiu cu un strat de ciocolata. Inclusiv pe peretii tavii. Pun tava la frigider 2-3 minute, ca sa se mai intareasca ciocolata.
  • Scot tava de la rece si repet operatiunea, insistand pe partile laterale, ca sa nu ramana prea subtiri. In acest stadiu, cand ciocolata e ceva mai inchegata, ne putem folosi de dosul unei linguri, cu ajutorul careia sa ridicam ciocolata pe margini si s-o “fixam”. Pun din nou tava la frigider, pana pregatesc umplutura.
  • Amestec untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar. Pun si semintele din batonul de vanilie (sau esenta de vanilie). Adaug crema de branza si bat totul cu mixerul electric, vreo 2 minute. Separat, in alt vas, bat smantana si restul de zahar cu telul, pana se intareste. Pastrez cam o treime din frisca pentru decorat, restul o amestec cu compozitia de mai sus. Gata.
  • Iau tava din frigider. Scot din tava folia cu ciocolata pe ea. Apoi, cu maaare grija, desprind folia de pe peretii si fundul cutiei de ciocolata
  • Asez cutia pe platou. Torn umplutura in cutie.
  • Decorez surpriza cu capsuni taiate in jumatati si cu frisca pastrata. Cateva frunze de menta, ici-colo, la frigider 2-3 ore.
  • Acum va puteti opri din salivat. Bucurati-va simturile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.