STRUDEL CU RICOTTA SI CAISE

543 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 50 Mins

Incurajata de vremea prietenoasa (astazi au fost doar 26 de grade), m-am gandit sa aprind cuptorul. Cum de ce?  Ca sa fac un strudel minunat, cu caise si branza ricotta. Despre calitatile nutritionale ale caiselor v-am povestit deja in reteta de cheesecake facuta zilele trecute. Asa ca, fara multa vorba, sa trecem la treaba. 

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Aprind cuptorul la 200 de grade, adica la foc mediu spre mare. Pun ricotta intr-un bol, impreuna cu zaharul, sarea, semintele de vanilie. Amestec foarte bine cu telul. Adaug apoi ouale, pe rand, iar la final amidonul. Amestec din nou, incercand sa desfac toate eventualele cocoloase de amidon. In functie de cat de scursa este branza ricotta, folosesc 2 sau 3 linguri de amidon, astfel incat compozitia sa nu fie prea moale.
  • Desfac caisele in jumatati. Pregatesc “blatul” pentru strudel. Desfac pachetul cu foi de placinta. Suprapun 6 foi, ungand fiecare foaie cu unt topit, pe toata suprafata, cu ajutorul unei pensule de silicon. Aceasta operatiune e foarte importanta, ca sa obtin la final o crusta crocanta si nici sa nu crape la copt.
  • Presar 2 linguri de pesmet pe foaia de deasupra, ca sa absoarba umezeala din fructe.
  • Pun apoi jumatate din cantitatea de crema de ricotta, cu o lingura, la o extremitate a foilor. Las o margine libera de 3-4 cm, ca sa pot rula strudelul. Peste ricotta asez jumatate din cantitatea de caise, presar si 2 linguri de migdale. Indoi spre interior cele doua margini, din stanga si dreapta umpluturii, pentru ca aceasta sa nu curga, apoi rulez foile, cu grija, sa nu se rupa. Repet operatiunile si pentru al doilea strudel.
  • Asez rulourile in tava de la aragaz, pe hartie de copt. Le ung cu unt topit deasupra. Introduc tava la cuptor aproximativ 30-35 de minute, pana cand se rumeneste strudelul.
  • Pudrez cu zahar din belsug. Pofta maxima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *