STRUDEL CU GUTUI

773 Views
Yields: 24 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 45 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr 25 Mins

Pentru mine, strudelul cu gutui este unul dintre deserturile cu gust de copilarie. Aroma dulce-acrisoara, discret amaruie, completata de nuci crocante si aluatul bine rumenit…Toate imi amintesc de bunici si de copiii de pe strada, cu care imparteam rulourile parfumate. Mie imi aduce un zambet pe fată si sper sa vi se intample si voua la fel…

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru umplutura
  • Ingrediente pentru foi

Instructions

0/4 Instructions
  • Am pregatit mai intai umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca. Gutuile razuite le-am calit impreuna cu zaharul la foc potrivit, intr-o cratita incapatoare, ca sa le pot amesteca usor. Sunt gata cand s-au inmuiat si s-a evaporat zeama, cam dupa 15 minute. Am amestecat destul de des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se afume. Am lasat sa se racoreasca, iar între timp am framantat aluatul. Am amestecat faina cu sarea si zaharul. Am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul, intr-un castron, apoi l-am turnat peste faina, urmat de apa carbogazoasa, ulei si esenta de rom. Am framantat bine pana la omogenizare, apoi m-am“razbunat” putin pe vecini, adica am trantit bila de aluat pe masa, de vreo 30-40 de ori. Am impartit aluatul în 6 bucati, apoi am intins bine fiecare bucata, incercand sa-i dau o forma dreptunghiulara. In mod normal, pentru ca aluatul are mult ulei, nu se lipeste de masa de lucru, dar cateodata e nevoie de putina faina. Am impartit si umplutura in parti egale cu numarul de bucati de aluat. Am intins gutuile reci pe fiecare foaie , am pus bucati de nuca,
  • apoi am rulat si am asezat rulourile in tava de la aragaz, pe hartie de copt.
  • Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, adica la foc potrivit, cam 40-45 minute, pana s-a rumenit. Am pudrat cu zahar si gata.
  • Sigur ca puteti inlocui gutuile cu mere, pere, visine etc Savurati si nu uitati sa zambiti!

Tags

#fructe  #nuci  #retete dulci  #vegan  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *