SNICKERS FARA CUPTOR

213 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Batoanele Snickers fac parte dintre dulciurile foarte iubite de noi toti. Daca sunteti curiosi cum se poate face asa ceva acasa si fara cuptor, va invit sa lecturati. Si apoi sa incercati. Reteta este din aceeasi categorie cu cea de biscuiti Oreo, mousse de avocado, sau bomboane de post.

Ele pot fi si raw-vegane, daca folositi ulei de cocos in loc de unt si lapte de migdale in locul celui normal.

Prajitura Snickers se face pe baza de arahide. Arahidele sunt, de fapt, o leguma, facand parte din aceeasi familie cu nautul, mazarea, fasolea si soia. Sunt bogate intr-o serie de nutrienti, de la vitamina E pana la potasiu. Vitamina E este un antioxidant solubil in grasimi, care e legata de protectia impotriva cataractei, diabetului si a bolii Alzheimer.

In plus, vitamina E este importanta pentru piele, deoarece neutralizeaza efectul radicalilor liberi, care pot deteriora colagenul din piele.

De asemenea, arahidele sunt o sursa minunata de grasimi polinesaturate si mononesaturate, care s-au dovedit utile in reducerea LDL (sau colesterolul “rau”), scazand riscul de a dezvolta boli de inima.

      Avem nevoie de o cana obisnuita pentru ceai, o lingura si un blender.

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru stratul 1:
  • Ingrediente pentru stratul 2:
  • Ingrediente pentru stratul 3:
  • Ingrediente pentru stratul 4:
  • Ingrediente pentru stratul 5:

Instructions

0/9 Instructions
  • Captusesc o tava de chec cu folie de aluminiu, ca sa pot scoate usor prajitura la final. Pun in vasul robotului de bucatarie ingredientele pentru primul strat.
  • Untul nu trebuie topit. Mixez 1-2 minute. Presez amestecul pe fundul tavii. Dau la rece.
  • In acelasi vas, (nu e nevoie sa-l spalati) torn ingredientele pentru stratul 2. Mixez din nou 1-2 minute.
  • Intind pasta rezultata in tava, peste stratul precedent. Dau la rece.
  • Scot curmalele din apa, le storc putin in mana. Le pun in vasul robotului, tot fara sa-l spal, torn apa proaspata si untul de arahide. Mixez la fel, 1-2 minute.
  • Pun crema rezultata in tava, peste stratul 2. Iar frigider.
  • Prajesc arahidele pentru stratul 4 intr-o tigaie uscata, impreuna cu putina sare, pe foc mediu, pana se rumenesc. Odata racite, le imprastii peste stratul 3, le presez cu mana, ca sa intre putin in crema. Frigider.
  • Pentru glazura, adica stratul 5, infierbant smantana, fara sa o clocotesc. Sting focul, apoi adaug ciocolata. Amestec din cand in cand, pana se omogenizeaza. Astept 10 minute sa se mai racoreasca, apoi o torn peste stratul de arahide, o intind bine cu o spatula.
  • Dau din nou la frigider, cel putin 2-3 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *