SALEURI CU UNT

190 Views
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 55 Mins

Saleurile se afla, cu siguranta, printre cele mai iubite bucate de la mesele de sarbatoare ale romanilor. Sunt un aperitiv excelent, ne potolesc pofta de rontaiala, iar berea curge valuri…Dar numai daca aveti peste 18 ani. Berea adica… Pentru ca saleurile le poate manca oricine. Iar reteta mea de saleuri cu unt va va cuceri cu siguranta. Acest aluat se poate folosi foarte bine si pentru alte retete, cum ar fi tarte sarate, sau placinte cu carne, ciuperci etc.

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/9 Instructions
  • Aluatul nostru seamana foarte bine cu unul de foietaj, dar fara toata bataia de cap pe care o implica acesta. Necesita cateva impaturiri, dar se fac toate odata, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme. Intai de toate, punem untul la congelator pentru 30 de minute. In acest fel se poate utiliza mai usor pentru reteta noastra. Apoi cernem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea. In acest fel incorporam aer in faina, lucru foarte important pentru un aluat mai fin.
  • Scoatem untul de la congelator si il dam pe razatoarea mare, direct peste faina. Si aceasta operatiune are drept scop inglobarea de aer in aluat. Amestecam, cu degetele rasfirate, untul cu faina.
  • Turnam apa rece si framantam putin, doar cat sa se formeze aluatul. Acum incepem sa impaturim, ca sa formam straturile specifice unui foietaj .
  • Impaturim aluatul in trei, il intindem din nou pana la dimensiunea initiala, il impaturim din nou in trei.
  • Asadar, intindem aluatul pe masa presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului, ca sa obtinem un dreptunghi cu o grosime de 1 cm.
  • Repetam inca de doua ori operatiunile. In total il impaturim de 4 ori. Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider 30 de minute.
  • Dupa ce s-a scurs acest interval de timp, scoatem aluatul de la rece. Aprindem cuptorul la 200 de grade, adica la foc mediu-mare. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, pana la o grosime de un centimetru. Il ungem cu ou batut, presaram parmezanul razuit, presaram si boabele de chimen (daca folosim). Taiem fasii late de un centimetru, iar lungimea ramane la latitudinea voastra. Eu le-am facut cam de 15 cm. Asezam fasiile de aluat in tava de la aragaz, pe hartie de copt.
  • Coacem saleurile cam 20-25 de minute, pana se rumenesc. Din aceasta cantitate de aluat ies cam 3 tavi de saleuri.
  • Cam asta a fost.

Notes

O ora timp de racire !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *