RULOURI CU SCORȚIȘOARĂ

301 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 45 Mins

Dacă este să vorbim de rețete la modă, cred că rulourile cu scorțișoară s-ar încadra perfect în această categorie. Le găsim la mall, la supermarket, sau la restaurant. Le vedem în filme, sau în reviste, iar americanii le adoră. Știați că cinnamon rolls constituie micul dejun tradițional din dimineața de Crăciun în SUA? Și nu doar pentru că ei habar n-au de tobă, caltaboși sau șorici. Ci pentru că sunt minunate, dacă ai și rețeta potrivită. Iar asta este cea mai grozavă rețetă de rulouri cu scorțișoară. Cu cel mai pufos aluat din câte am gustat vreodată. Dar este important să urmați exact pașii de preparare. Cu rezultate uimitoare. Rețineți că la timpul de preparare se adaugă încă 2 ore timpul de dospire.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutură
  • Ingrediente pentru glazură

Instructions

0/11 Instructions
  • Într-o cratiță mare, de 3-4 litri, punem laptele cu uleiul și zahărul, la foc potrivit. Amestecăm din când în când cu o lingură de lemn, până se dizolvă zahărul. Când începe să fiarbă stingem focul și lăsăm să se racorească până ajunge să fie călduț. În funcție de temperatura camerei poate dura între 20 și 30 de minute până se răcește. Adăugăm în acel moment drojdia uscată și așteptăm 2 minute să se înmoaie.
  • Adăugăm făina cernută, dar nu pe toată. Lăsăm deoparte 3 linguri de făină, pentru mai târziu. Amestecăm cu lingura de lemn făina și laptele călduț, până la omogenizare.
  • Vom obține un aluat foarte moale, pe care îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să crească, aproximativ 40 de minute.
  • După ce a crescut, adăugăm restul de 3 linguri de făină, sarea, praful de copt și bicarbonatul și frământăm cu mâna. de data asta, până la omogenizare. Nu insistăm cu frământatul, ca la cozonac. Două sau trei minute e suficient. Acoperim din nou aluatul și îl dăm o oră la frigider. Între timp topim untul într-o crăticioară și îl lăsăm să se răcească.
  • După o oră, scoatem aluatul de la frigider. Veți constata că a crescut foarte frumos, chiar și la rece. Mai întâi aprindem cuptorul, la 180 de grade (fără ventilație) sau 160 de grade (cu ventilație). Răsturnăm aluatul pe masa de lucru, presărată cu făină. Întindem o foaie dreptunghiulară, cam de 60/40 cm și cam de o jumătate de cm grosime. Ungem foaia pe toată suprafața cu untul topit și răcit.
  • Presărăm zahărul și scorțișoara peste unt, apoi rulăm foaia cât putem de uniform.
  • Tăiem ruloul felii de aproximativ 3 cm grosime.
  • Așezăm feliile în tava de la aragaz, pe hârtie de copt, cu puțină distanță între ele, pentru că vor mai crește în cuptor. Introducem tava în cuptorul încins și lăsăm fix 15 minute, nu mai mult, ca să fie fragede și senzațional de pufoase.
  • Cât timp se coc rulourile noastre, pregătim glazura. Cernem zahărul pudră, ca să nu aibă cocoloașe și adăugăm zeama de lămâie. Amestecăm cu o lingură până la omogenizare. Trebuie să obținem un amestec nici lichid, nici solid, el trebuie să curgă din lingură, cam ca mierea. Se mai pot adăuga câteva picături de zeamă de lămâie, dacă e prea gros, sau o linguriță, două, de zahăr pudră, dacă e prea subțire. Dacă nu vă place lămâia, o puteți înlocui cu aceeași cantitate de zeamă de portocală, lapte, cafea, sau chiar apă.
  • După un sfert de oră scoatem tava cu rulourile din cuptor și turnăm glazura peste ele, cât sunt fierbinți.
  • Poftă maximă să aveți! Și aștept impresii...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.