RULOURI CU CREMA DE CIOCOLATA

1567 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 50 Mins

Am facut aceste rulouri cu crema de ciocolata pentru ca eram putin pe fuga. De obicei nu prea folosesc aluat foietaj din comert. Dar cand ma grabesc, iar rezultatul e o prajitura de casa foarte buna, mi se iarta acest mic pacat. Si pentru ca ne-am indragostit de gustul de tonka, am aromat cu ea si crema de ciocolata. Repet, e strict o optiune personala. Crema e la fel de gustoasa si fara tonka. Daca totusi achizitionati asa ceva, sunt convinsa ca veti avea o revelatie. Eu nu am facut decat o portie mica, adica 12 rulouri. Daca aveti o familie numeroasa, sau doar foarte mancacioasa, ar fi bine sa dublati cantitatile. Pentru confectionarea rulourilor am folosit 12 forme metalice, pe care le puteti gasi in majoritatea supermarket-urilor.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Pregatesc formele pentru rulouri. Le ung cu putin unt topit (sau ulei). Tai aluatul in 12 fasii egale (pe lung). Aprind cuptorul la 200 de grade, adica la foc mediu spre mare.
  • Imbrac fiecare forma metalica intr-o fasie de aluat, incepand de la capatul mai mic. Adica fac o spirala de aluat, suprapunand fiecare spira peste jumatate din latimea celei precedente.
  • Asez formele in tava de la aragaz, pe hartie de copt. Le ung cu putin ou batut (optional). Introduc tava la cuptor, cam 20-25 de minute, pana cand se rumeneste aluatul.
  • Intre timp fac crema. Intr-o craticioara amestec bine cu telul faina, zaharul, vanilia si sarea cu 50-60 ml lapte. Omogenizez cu sarg, ca sa nu existe cocoloase. Torn apoi restul de lapte si oul intreg, omogenizez din nou. Razuiesc boaba de tonka. Pun craticioara pe foc mic si amestec continuu, ca sa nu se prinda pe fund. Cand se ingroasa e gata (dureaza cam 3-4 minute). In acest moment o iau de pe foc si adaug untul. Amestec. Pun apoi ciocolata rupta bucati. Crema fiind fierbinte, ciocolata se topeste foarte usor. Omogenizez si o las sa se raceasca, acoperita, ca sa nu faca crusta. Rulourile de aluat, odata coapte, le scot de pe forme si le las sa se raceasca. Bat smantana de frisca, cu mixerul electric, pana isi dubleaza volumul si se intareste. Amestec frisca in crema de ciocolata racita. Pun crema la frigider 30-40 de minute.
  • Umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unei pungi de ornat. Presar putin zahar pudra si servesc cu capsuni proaspete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.