RULADA CU COCOS

153 Views
Yields: 36 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 5 Mins Total Time: 35 Mins

 Pentru zilele toride, cand ne omoara numai gandul aprinderii cuptorului, va sugerez o reteta usoara. Nu necesita coacere, e foarte gustoasa, spornica si arata de parca ati muncit la ea ore in sir. Si un mic truc: cu cateva mici modificari se poate transforma in reteta de post. Folositi margarina in loc de unt, lapte de soia (sau migdale, sau cocos) in locul celui obisnuit. Iar biscuitii petit beurre ii inlocuiti cu biscuiti simpli, populari.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru foaie
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/5 Instructions
  • Pregatim mai intai crema: untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, sarea, vanilia si fulgii de cocos, cu o lingura de lemn, cam 1-2 minute.
  • Am macinat biscuitii si nucile, am adaugat cele doua linguri de cacao si am amestecat. Laptele se infierbanta impreuna cu zaharul, dar nu se clocoteste. L-am turnat apoi peste amestecul de biscuiti, impreuna cu romul. Am framantat pana s-a legat, ca un aluat mai vartos. E destul de fierbinte, asa ca aveti grija.
  • Aluatul rezultat l-am impartit in doua bucati egale; fiecare bucata am intins-o cu sucitorul pe o folie alimentara, unsa cu foarte putin ulei, pana la o grosime de aproximativ 3 mm, incercand sa-i dau o forma cat mai dreptunghiulara. E important sa lucrati cu aluatul caldut, altfel are tendinta sa crape la intins. Pe fiecare foaie se pune apoi cate jumatate din cantitatea de crema, se intinde uniform pe toata suprafata,
  • apoi se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie, se pune la rece, ca sa se intareasca crema si sa o puteti taia frumos.
  • Sa aveti pofta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *