RULADA CU CIOCOLATA SI FRISCA

37 Views
Cantitate: 8 Porții Dificultate: Mediu Timp Preparare: 25 Minute Timp Gătit: 20 Minute Timp Total: 45 Minute

 Haideti sa gatim si o prajitura fara faina, deosebit de fina (n-am gasit alta rima :)). E potrivita pentru persoanele cu intoleranta la gluten, dar devorata de toata lumea care iubeste ciocolata. 

Ingrediente

0/7 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Am topit ciocolata pe baie de aburi, adica am pus ciocolata rupta bucati intr-un bol, deasupra unui vas cu apa fierbinte, fara ca vasul de deasupra sa atinga apa din cel de dedesubt. O puteti topi si in cuptorul cu microunde, in serii de cate 30 de secunde, pana se lichefiaza. Am lasat-o sa se racoreasca putin. Am aprins focul la cuptor, la 180 grade (foc mediu). Am pus hartie de copt intr-o tava de 30/30 cm. Am separat ouale, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul , cu mixerul, pana s-au albit si au crescut in volum. Am adaugat si cele doua linguri de cacao, apoi ciocolata topita calduta. Va rezulta un amestec foarte vascos, pentru ca ciocolata se va inchega; nu va panicati, se rezolva! Am batut albusurile spuma, cu praful de sare. Am pus o lingura sanatoasa de spuma peste mixul ciocolatos si am amestecat cu sarg si fara mila, pana s-a subtiat putin. Apoi, cu o spatula, am adaugat restul de albus, in trei transe, amestecand delicat, cu mila, de data asta, pana s-a omogenizat compozitia.
  • Am turnat totul in tava pregatita si am introdus la cuptor, unde am lasat-o 20 minute. Dupa ce s-a copt, am rasturnat-o pe o hartie de copt presarata cu zahar pudra, ca sa nu se lipeasca si am acoperit-o cu un prosop de bucatarie umed, (nu ud!) pentru zece minute.
  • Am batut frisca. Intre timp s-a racit si blatul, deci am intins frisca pe el, am distribuit fructele peste frisca (coacaze si bobite de rodie, in cazul meu)
  • si am rulat, ajutandu-ma de hartia de copt. Nu va faceti griji daca se crapa, e normal, pentru ca neavand faina, are o structura foarte fragila.
  • Am pudrat cu zahar farin. Punct. V-am starnit curiozitatea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *