RULADA BICOLORA CU NUCI

264 Views
Yields: 16 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Rulada bicolora cu nuci este o prajitura de casa absolut minunata! Nu necesita coacere, deci poate fi preparata si in anotimpul canicular care se apropie. Este o varianta mai fina si mai speciala a ruladei cu cocos, pe care toti iubitorii de nuca o vor adora! Din aceste cantitati vor iesi doua rulade. 

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai intai pregatim crema. Fierbem 3 oua cam 12 minute, ca sa fim siguri ca vor fi tari. Le curatam si le lasam sa se racoreasca. Frecam untul moale cu o lingura de lemn, impreuna cu zaharul pudra, sarea si vanilia. Adaugam galbenusurile de ou date prin sita, omogenizam foarte bine. La final punem si laptele praf, mai amestecam putin si crema e gata.
  • Amestecam intr-un bol mare nuca macinata, biscuitii macinati, sarea si cele 2-3 linguri de cacao.
  • Clocotim laptele. Stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam ca sa se dizolve zaharul. Turnam laptele fierbinte peste mixul de ingrediente uscate din bol. Amestecam mai intai cu o lingura de lemn, apoi framantam cu mana, pana se leaga compozitia ca un aluat.
  • Impartim aluatul in doua bucati egale. E important sa lucram cu aluatul cald, ca sa nu crape. Ungem compozitia cu o lingurita de ulei ca sa nu se lipeasca de sucitor. Intindem fiecare bucata cu sucitorul, pe folie alimentara, pana la o grosime de 4-5 mm. Incercam sa-i dam o forma dreptunghiulara, cu dimensiuni cam de 25/30 cm, ca sa rezulte un rulou cat mai frumos la final. Intindem jumatate din crema peste blat.
  • Rulam cu grija rulada, cu crema la interior. Invelim ruloul in folie alimentara si il dam la rece, ca sa se intareasca si sa se poata taia cu usurinta. Repetam operatiunile si cu cealalta jumatate de aluat.
  • Rulada se taie bine racita, cu un cutit bine ascutit si cu lama subtire. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *