QUICHE LORRAINE

187 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 30 Mins Cook Time: 50 Mins Total Time: 1 Hr 20 Mins

Quiche este o denumire generica pentru o tarta sarata. Cu blat din aluat fraged, umplut cu un amestec de oua si smantana. Acesta se toarna peste (aproape) orice ne poate trece prin cap, de la legume la carne, peste sau fructe de mare. Quiche Lorraine este o reteta clasica si probabil si cea mai cunoscuta. Se poate consuma atat calda cat si rece, iar principalul ingredient este baconul. Si, nu-i asa, cine nu iubeste baconul?

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru umplutura

Instructions

0/8 Instructions
  • Primul lucru pe care il vom face este aluatul pentru blat (crusta). Putem lucra cu mana, sau cu robotul de bucatarie. Se amesteca faina cu sarea si untul rece, taiat cubulete. La robot le mixam 10-15 secunde. Daca facem aluatul manual, framantam cu mainile untul impreuna cu faina, pana vom obtine un amestec asemanator pesmetului. Adaugam apa rece, cu robotul mixam scurt, 4-5 secunde, doar cat sa se adune, iar cu mana, framantam tot foarte putin, doar cat sa inceapa sa se lege. Strangem aluatul intr-o bila, pe care o turtim putin, invelim in folie alimentara si dam la frigider cam o ora.
  • Intre timp taiem ceapa marunt. Baconul se taie si el fasii. Turnam uleiul de masline intr-o tigaie, adaugam ceapa si baconul si le calim cateva minute la foc potrivit, pana se inmoaie ceapa iar baconul se rumeneste putin. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn. Lasam amestecul sa se raceasca.
  • Dupa ce a trecut o ora, scoatem aluatul din frigider si il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu putina faina, sau intre doua bucati de folie alimentara, pana obtinem un disc cu diametrul de 30-31 cm. Foaia trebuie sa fie suficient de mare ca sa acopere atat fundul cat si peretii unei tavi de tarta cu diametrul de 28 de cm (cu fund detasabil). Asezam foaia in tava si o presam bine, ca sa nu avem pungi de aer. Intepam aluatul cu o furculita. Mai dam zece minute tava cu aluatul la frigider. Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu, ca sa se incalzeasca bine cat timp sta tava cu blatul la frigider. Scoatem tava cu blatul de la rece, acoperim aluatul cu folie de aluminiu sau hartie de copt si turnam peste folie fasole, sau orez, (cam un kg) apoi introducem blatul la cuptor pentru 15 minute. Coacem asadar blatul fara umplutura, pentru inceput (blind bake). Dupa 15 minute indepartam folia, impreuna cu fasolea si mai lasam 10 minute blatul la cuptor, ca sa se usuce mai bine.
  • Cat timp se coace blatul, pregatim si restul ingredientelor. Batem ouale cu putina sare si piper, cu telul,
  • adaugam smantana, amestecam. Atentie! Baconul poate fi foarte sarat, asa ca ar fi bine sa il gustati, ca sa stiti daca mai e cazul sa adaugati sare in oua!
  • Scoatem tava cu blatul din cuptor, presaram jumatate din cantitatea de branza razuita pe fund. Punem compozitia de ceapa si bacon, o repartizam cat mai uniform peste branza,
  • apoi turnam amestecul de ou si smantana. Presaram restul de branza deasupra
  • si introducem din nou la cuptor, pentru inca 30-35 minute, pana se rumeneste deasupra, iar compozitia e bine coagulata. Pofta maxima va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *