Yields:
12 Servings
Difficulty: Medium
Prep Time: 30 Mins
Cook Time:
50 Mins
Total Time:
1 Hr 20 Mins
Quiche este o denumire generica pentru o tarta sarata. Cu blat din aluat fraged, umplut cu un amestec de oua si smantana. Acesta se toarna peste (aproape) orice ne poate trece prin cap, de la legume la carne, peste sau fructe de mare. Quiche Lorraine este o reteta clasica si probabil si cea mai cunoscuta. Se poate consuma atat calda cat si rece, iar principalul ingredient este baconul. Si, nu-i asa, cine nu iubeste baconul?
Ingredients
Adjust Servings
-
Ingrediente pentru blat
- Ingrediente pentru umplutura
Instructions
-
-
- Dupa ce a trecut o ora, scoatem aluatul din frigider si il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu putina faina, sau intre doua bucati de folie alimentara, pana obtinem un disc cu diametrul de 30-31 cm. Foaia trebuie sa fie suficient de mare ca sa acopere atat fundul cat si peretii unei tavi de tarta cu diametrul de 28 de cm (cu fund detasabil). Asezam foaia in tava si o presam bine, ca sa nu avem pungi de aer. Intepam aluatul cu o furculita. Mai dam zece minute tava cu aluatul la frigider. Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu, ca sa se incalzeasca bine cat timp sta tava cu blatul la frigider. Scoatem tava cu blatul de la rece, acoperim aluatul cu folie de aluminiu sau hartie de copt si turnam peste folie fasole, sau orez, (cam un kg) apoi introducem blatul la cuptor pentru 15 minute. Coacem asadar blatul fara umplutura, pentru inceput (blind bake). Dupa 15 minute indepartam folia, impreuna cu fasolea si mai lasam 10 minute blatul la cuptor, ca sa se usuce mai bine.
-
-
-
-
-