PRAJITURA PUFOASA CU SOS DE ZMEURA

38 Views
Cantitate: 8 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 20 Minute Timp Gătit: 40 Minute Timp Total: 1 Hr

 Prajitura pufoasa cu sos de zmeura este un desert de casa rapid, simplu de facut si cu o textura usoara si aerata. Sosul de zmeura poate fi inlocuit cu unul de capsuni, cirese sau visine. Sau puteti s-o mancati asa cum e, fara sos. Din ratiuni estetice am copt prajitura in forma de guguluf. Se poate face la fel de bine in orice fel de tava cu pereti mai inalti.

Ingrediente

0/10 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Aprind cuptorul la 180 grade, adica la foc potrivit. Pregatesc forma, pe care o ung cu unt si o tapetez cu faina. Amestec bine untul cu sarea, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul electric, cam 2 minute. Separat, cern faina impreuna cu praful de copt. Adaug ouale in compozitia de unt. Mixez. Urmeaza smantana, amestec bine. Ultimul ingredient este faina cu praful de copt, pe care o adaug in doua transe. O amestec cu o lingura, cu prea viguros, doar cat sa se incorporeze. Si sa nu am cocoloase. Renunt la mixer, pentru ca nu trebuie lucrata foarte mult compozitia, ca sa ramana pufoasa. Cand faina este amestecata prea mult timp, se dezvolta punti de gluten, care fac prajitura tare. Ceea ce nu este de dorit in cazul de fata. Torn aluatul in forma si introduc la cuptor, pentru 35-40 de minute.
  • Cand e gata este rumenita, iar o scobitoare introdusa la mijloc iese curata. O scot din cuptor .
  • si o rastorn pe un fund de lemn. O las sa se raceasca
  • In acest timp pregatesc sosul de fructe. Pun zmeura si cele 2 linguri de zahar intr-o craticioara, pe foc mic. Amestec din cand in cand. In momentul in care s-a dizolvat zaharul si a dat cateva clocote e gata.
  • Asez prajitura racita pe un platou si torn deasupra sosul caldut. Sper sa va placa! Enjoy!

Tags

#fructe  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *