PRAJITURA GRECEASCA

341 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

Rapida si foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa. Aceasta prajitura greceasca va va cuceri prin simplitatea si aromele ei. Vanilia, lamaia si caramelul se imbina perfect, iar consistenta pufoasa si insiropata ii garanteaza succesul. Daca gospodinele incepatoare se tem de etapa caramelizarii zaharului, pot face siropul simplu, din apa, zahar si aromele preferate (vanilie, rom, coaja de lamaie etc).

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru sirop

Instructions

0/8 Instructions
  • Incepem prin a incalzi cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Pregatim si o tava cu pereti inalti, de 20/30 cm, pe care o ungem cu putin ulei. Rupem cu mana foile de placinta in bucati neregulate, care mai mari, care mai mici, dar sa nu depaseasca o jumatate de palma, sa zicem. Le lasam neacoperite pana la momentul folosirii, ca sa se usuce putin.
  • Batem spuma cele sase oua, impreuna cu sarea si zaharul, cu mixerul electric la viteza mare, timp de 7-8 minute, pana cand obtinem o spuma densa si aproape tripla fata de volumul initial.
  • Adaugam uleiul, vanilia si iaurtul, amestecam la viteza mica, pana la omogenizare.
  • Acum amestecam si bucatile de foi de placinta, cu ajutorul unei linguri de lemn, incercand sa le distribuim cat de cat uniform.
  • Turnam compozitia rezultata in tava si introducem la cuptor, pentru 40-50 de minute,
  • pana cand se rumeneste.
  • Intre timp facem siropul. Caramelizam zaharul intr-un vas, pe foc mic, cam 3-4 minute, pana ajunge la o culoare frumoasa, auriu inchis. Turnam apa peste zaharul caramelizat, cu grija sa nu ne stropim si sa ne ardem. Mai lasam cateva minute pe foc, pana se dizolva zaharul ars, apoi stingem focul si adaugam zeama de lamaie.
  • Turnam siropul caldut peste blat, care si el trebuie sa fie tot caldut. Prajitura se taie rece. Sa ne fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *