PRĂJITURĂ FRAGEDĂ

1226 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 45 Mins

Untul de arahide este un produs adorat de americani. Și pe bună dreptate! Poate fi consumat uns pe pâine, sau adăugat în prăjituri. Sau ca un ingredient exotic în sosuri. Sau în marinade pentru carne. E o surpriză gustativă foarte plăcută. Si dacă tot se găsește cam în orice supermarket, să-l punem la treabă! Prăjitura fragedă de față conține, așadar, unt de arahide. O adiție interesantă pentru aromă și frăgezime. Ce altceva să vă mai spun? Că are și ciocolată? Că se face foarte ușor și rapid? Da, da și da. Ei, haideți că vorba multă, sărăcia omului…

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/8 Instructions
  • Mai întâi aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu (fără ventilație). Pregătim o tavă dreptunghiulară cu pereți înalți, de 20/30 cm, pe care așezăm hârtie de copt. Amestecăm untul moale, plus sarea și zahărul, cu mixerul la viteză mare, timp de 4-5 minute, până obținem o compoziție spumoasă, aerată și mult mai deschisă la culoare. Zahărul ar trebui să fie dizolvat în mare parte.
  • Adăugăm untul de arahide și omogenizăm, cu mixerul la viteză mică, de această dată.
  • Punem și cele două ouă, pe rând, amestecând bine după fiecare, tot la viteză mică.
  • Adăugăm făina cernută, împreună cu praful de copt. Amestecăm foarte puțin, ca să nu activăm glutenul din făină.
  • Urmează fulgii de ovăz și ciocolata. Omogenizăm compoziția cu ajutorul unei spatule (sau o lingură de lemn).
  • Turnăm aluatul rezultat în tavă, pe hârtia de copt, nivelăm și introducem la cuptor, pentru 30 de minute, pe raftul din mijloc.
  • Prăjitura nu se coace excesiv, dacă vrem să fie într-adevăr fragedă. Așadar 30, maxim 35 de minute. Trebuie să avem răbdare 10-15 minute, ca să se mai răcorească și să o putem felia.
  • Poate nu e chiar cea mai aspectuoasă prăjitură din lume, dar vă asigur că va compensa la gust, cu vârf și îndesat! Să aveți poftă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.