PRAJITURA EGIPTEANA

403 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 35 Mins Total Time: 50 Mins

Prajitura egipteana cu gris este urmatoarea oprire din periplul meu prin bucatariile orientale. Prajiturile de casa insiropate, pe baza de gris, se regasesc in mai toate tarile musulmane si nu numai. Indiferent ca se numesc basboussa, revani sau ravani, aceste dulciuri sunt foarte usor de facut si delicioase. Ca unitate de masura se foloseste o cana de 240 de ml.

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru sirop

Instructions

0/5 Instructions
  • Aprind cuptorul la 180 grade, adica foc potrivit. Am nevoie de o tava cu pereti inalti, de 20/30 cm. Topesc untul. Il las sa se racoreasca. Amestec intr-un bol mare ingredientele uscate. Adica grisul, nuca de cocos, zaharul, vanilia, faina, sarea si praful de copt. Torn untul topit si racorit, impreuna cu iaurtul, peste ingredientele uscate.
  • Amestec cu telul pana la omogenizare. Daca pare prea vartoasa compozitia, se poate adauga putin lapte, 1-2 linguri.
  • Pun aluatul rezultat in tava. Il presez bine si il netezesc. Apoi, cu varful unui cutit, fac taieturi in forma dorita, doar la suprafata. Asta ca sa plasez migdalele pe centrul bucatilor de prajitura. Asez migdalele.
  • Introduc la cuptor, cam 30-35 de minute, pana se rumeneste. Intre timp fac siropul. Pun la fiert, la foc mediu, apa si zaharul. Las sa clocoteasca 2-3 minute. Sting focul si adaug zeama de lamaie si apa de trandafiri. La aceasta din urma se poate renunta daca nu aveti. Scot prajitura egipteana din cuptor dupa ce s-a rumenit. Torn siropul cald peste blatul fierbinte.
  • O tai cand s-a racit complet. O prajitura de casa simpla si de efect, pe care copiii vostri o vor adora!

Tags

#cocos  #migdale  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *