PRAJITURA DE POST CU COMPOT

44 Views
Cantitate: 16 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 25 Minute Timp Gătit: 1 Hr Timp Total: 1 Hr 25 Minute

 Cand vine vorba de dulciuri de post, suntem putin descumpanite, pentru ca ni se pare ca nu putem “construi” mare lucru din ingrediente putine si prea putin ofertante. Ce sa faci fara oua, fara lapte, fara unt? Am auzit cu totii de negresa de post, de clatite de post, gogosi de post si cam atat. Vreau sa va demonstrez ca se poate face mai mult, mai bine, mai gustos. Si chiar si incepatorii pot ataca reteta asta cu mult curaj, pentru ca nu necesita nicio indemanare speciala. Aveti nevoie doar de o cana mare pentru ceai.

Ingrediente

0/9 Ingrediente
Modifică porțiile

Instrucțiuni

0/9 Instrucțiuni
  • Am aprins cuptorul la 180 grade, apoi am uns cu putina margarina o tava de 20/30 cm. Intr-un bol mare, am amestecat grisul, faina, zaharul, sarea, praful de copt si nuca de cocos.
  • Am scurs zeama de la compot (cu o strecuratoare) intr-un alt bol si am pastrat fructele in strecuratoare. Eu am folosit un compot de caise. Puteti pune orice compot preferati, de piersici, de mere, de pere, gutui, in general fructe fără samburi.
  • Am turnat 5-6 linguri de zeama in tava, apoi am imprastiat jumatate din cantitatea de amestec uscat peste zeama de compot, cat mai uniform posibil. In continuare am pus cu lingura cam jumatate din zeama ramasa peste amestecul uscat.
  • Deasupra am distribuit jumatate din fructe si jumatate din rahat. Eu am facut jumatate cu fructe, jumatate fara, pentru ca fiul meu nu mananca fructe.
  • Peste stratul asta am pus cam 70 grame de margarina (o treime din cantitate) taiata cubulete.
  • Am imprastiat restul de amestec uscat peste stratul de fructe si rahat, am turnat si restul de zeama, cu lingura, am asezat restul de fructe si rahat,
  • am taiat cubulete si restul de margarina si le-am distribuit in mod egal pe toata suprafata.
  • Am introdus tava la cuptor, cam o ora, pana s-a rumenit.
  • Va garantez ca veti fi placut surprinsi de rezultat, e gustoasa, insiropata, se taie frumos si e si aspectuoasa.

Tags

#de post  #fructe  #vegan  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *