PRAJITURA CU ULEI DE MASLINE

36 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 20 Minute Timp Gătit: 50 Minute Timp Total: 1 Hr 10 Minute

 Desert special pentru intolerantii la gluten, prajitura de azi e deosebit de fina, usor de facut si de mare efect. Mie imi place pentru ca are in compozitie migdale macinate, pe care le iubesc. Dar asta v-am mai povestit si cu alte ocazii. Are si multa cacao, deci gust intens de ciocolata, domolit cu discretie de glazura acrisoara din crema de branza. Untul, care se foloseste de regula la blaturile pe baza de cacao, este inlocuit cu ulei de masline, desertul capatand astfel un aer usor mediteranean.

Ingrediente

0/12 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru glazura

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Am pregatit intai de toate o forma de tort cu fund detasabil, de 23 cm diametru, pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina. Voi puteti folosi la fel de bine o tava de 20/20 cm. Am pornit si cuptorul, la 170 grade. Am amestecat foarte bine apa fierbinte cu 3 linguri de cacao, cu un tel, pana s-au desfacut toate cocoloasele si am obtinut o pasta. Am lasat sa se racoreasca. Intr-un bol incapator am pus ouale, sarea si zaharul si, cu mixerul electric la viteza maxima, am batut amestecul vreo 5 minute, pana am obtinut o spuma densa, consistenta si dubla ca volum si zaharul s-a dizolvat. In continuare am adaugat pasta de cacao si uleiul, pe care le-am amestecat cu o spatula de silicon in spuma de ou.
  • La final am pus migdalele amestecate cu praful de copt, am amestecat usor cu spatula pana la omogenizare si am turnat totul in tava pregatita.
  • Am introdus la cuptor cam 50 minute, pana a inceput sa se desprinda de pe margini. Am lasat sa se racoreasca in forma.
  • Am rasturnat blatul racit pe un platou si am pus glazura pe care am facut-o asa: crema de branza am amestecat-o cu zaharul pudra, cu telul, pana la omogenizare, iar la sfarsit am adaugat vanilia.
  • Doamnelor si domnilor, desertul e servit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *