PRAJITURA CU TOPPING CROCANT

146 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 55 Mins

Prăjitura cu smântână și topping crocant este un desert ușor de făcut, pufos și parfumat. Are o crustă crocantă plină de nuci (sau migdale) și ciocolată. E foarte potrivită și pentru gustarea de la scoală a copiilor. Rezistă bine timp de 4-5 zile, dacă o păstrați într-o cutie închisă. 

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru topping

Instructions

0/8 Instructions
  • Prima conditie pentru reusita acestei prajituri este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Deci scoatem untul, smanatana si ouale din frigider cu 2-3 ore inainte sa ne apucam de gatit. Amestecam cu o lingura toate ingredientele uscate (faina, zahar, sare, praf de copt) intr-un bol mare. Aprindem cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu si pregatim o tava dreptunghiulara cu pereti inalti, de 20/30 de cm, pe care o imbracam in hartie de copt udata si stoarsa bine. Adaugam untul moale peste ingredientele uscate
  • si amestecam cu mixerul la viteza medie, pana incorporam faina si rezulta ceva asemanator cu un pesmet.
  • Intr-un alt vas amestecam cu telul ingredientele lichide, adica ouale, galbenusurile si smantana, foarte putin, doar cat sa se omogenizeze.
  • Adaugam amestecul lichid peste cel uscat, in trei transe, mixand bine dupa fiecare, cate un minut, pana obtinem o compozitie omogena, pe care o turnam in tava pe hartia de copt. Nivelam.
  • Amestecam pur si simplu ingredientele pentru topping (zaharul, nucile, scortisoara)
  • si le asezam peste compozitia din tava, cat mai uniform. Zaharul brun se poate inlocui cu zahar alb, obisnuit, iar in loc de nuci se pot folosi alune sau migdale.
  • Introducem tava cu prajitura la cuptor, pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste iar o scobitoare introdusa la mijloc iese curata.
  • Atat si nimic mai mult. Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *