PRAJITURA CU STAFIDE

48 Views
Cantitate: 36 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 30 Minute Timp Gătit: 25 Minute Timp Total: 55 Minute

 Nu stiu daca ma puteti intelege, dar nu prea iubesc stafidele. Adica le mananc simple, ca atare, sau in muesli, dar nu le sufar in prajituri. Stiu ca suna ciudat, dar asta-i situatia, iar baiatul meu, precum aschia care nu sare departe de trunchi, le “iubeste” ca sarea in ochi. Insa de curand am gasit o reteta care, culmea, mi-a starnit interesul, desi e cu stafide, iar ca sa pacalesc si copilu’ le-am dat la blender. Si ieeeeeeiiiii, a mancat si el! Si nu s-a prins de smecherie! Din pacate, daca citeste postarea asta, a doua oara nu-l mai pot duce de nas…

      Prajitura are un blat de pandispan, uns cu gem, o crema cu stafide si glazura de cacao. 

Ingrediente

0/16 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru cremă
  • Ingrediente pentru glazura

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Intai de toate, am uns cu unt si am tapetat cu faina tava mare de la aragaz, apoi am aprins cuptorul la 180 grade (foc mediu). Am pus stafidele in rom si le-am lasat o ora sa se inmoaie. Am spart ouale intr-un bol incapator, am pus sarea, vanilia si zaharul si am batut cu mixerul electric, la viteza maxima, cam 5 minute, pana a rezultat o spuma consistenta, voluminoasa si s-a dizolvat zaharul. Am scos mixerul si, cu o spatula de silicon am incorporat faina, usor, cu grija, ca sa nu scot tot aerul din compozitie. Am turnat totul in tava pregatita, am nivelat si am introdus la cuptor 30 minute, pana s-a rumenit usor.
  • Am frecat untul cu zaharul pudra, apoi am adaugat nucile macinate. Cand s-a mai racorit blatul, i-am taiat marginile, de jur-imprejur, cam de 1 cm latime si le-am taiat cubulete mici (le puteti si sfarama cu mana). Am dat stafidele la blender, impreuna cu romul. Voi puteti sari etapa asta, daca va plac stafidele intregi. Am amestecat piureul de stafide cu cubuletele de aluat, apoi le-am incorporat in crema de unt si nuci.
  • Am uns blatul cu gem de caise si apoi am intins crema peste gem. Pentru glazura am pus toate ingredientele intr-o craticioara, la foc mic si le-am amestecat cu lingura de lemn pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat sa dea cateva clocote, apoi am stins focul. Eu am folosit unt cu 65% grasime. Daca folositi unt de 82%, trebuie sa adaugati la fiert si 2 linguri de apa.
  • Am lasat putin glazura sa se racoreasca, apoi am turnat-o peste crema de stafide, am intins-o cu un cutit cu lama lata pe toata suprafata, apoi am pus prajitura la frigider, ca sa se intareasca si s-o pot taia frumos, in patrate. Gata si aventura cu stafidele. Sper sa va placa si voua!

Notes

Dacă nu aveți rom adevărat, îl puteți înlocui cu o cantitate echivalentă de coniac sau vodcă plus esență de rom.

Tags

#cacao  #nuci  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *