Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
30 Mins
Total Time:
50 Mins
Am încercat această prajitura cu scortisoara la îndemnul virtual al lui David Lebovitz. Ulterior am modificat-o puțin si am fost încantată de rezultat. Prăjitura are două straturi. Unul mai consistent și unul cremos. Plus o crustă crocantă de zahăr și scorțișoară. E simplu de făcut și se menține fragedă timp îndelungat. Dacă nu iubiți scorțișoara, o puteți înlocui cu o lingură de migdale măcinate.
Pentru primul blat, amestecăm untul cu zahărul, cu ajutorul unui mixer, cam 3-4 minute, până rezultă o compoziție spumoasă, aerată și mai deschisă la culoare.
Adaugăm oul și sarea, Omogenizăm.
La sfârșit punem vanilia și făina, cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm foarte puțin, doar cât să se încorporeze făina. Acum e momentul să aprindem și cuptorul, la 180 de grade, fără ventilație, deci la foc potrivit. Pregătim și o tavă cu pereți înalți, de 20/30 cm, pe care așezăm hârtie de copt.
Compoziția rezultată o punem în tavă, in grămăjoare mici,
pe care le întindem cu mâna, pentru că e destul de groasă și încercăm să realizăm un strat cât mai compact și nivelat. Lăsăm deoparte până pregătim stratul al doilea.
În același vas preparăm și blatul 2. Deci, mai puține vase de spălat! Așadar, procedăm cam la fel. Mixăm untul cu zahărul și sarea, timp de 3-4 minute, până se spumează.
Adăugăm oul și vanilia, omogenizăm.
Apoi mierea, migdalele, smântâna șă făina cernută. Amestecăm pentru omogenizare, la fel, nu foarte mult.
Distribuim compoziția 2 peste stratul din tavă și nivelăm.
Amestecăm ingredientele pentru crustă (zahărul și scorțișoara) și le presărăm deasupra prăjiturii,
într-un strat cât mai uniform.
Introducem la cuptor, unde lăsăm 30 de minute, până se rumenește. La mijloc trebuie să rămână moale, deci nu fiți tentați să o lăsați mai mult, pentru că se usucă și își pierde farmecul...
Înainte de a o felia, e bine să o lăsăm să se răcorească, măcar 10-15 minute.
Să vă fie de dulce!