PRĂJITURĂ CU SCORȚIȘOARĂ

405 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 50 Mins

 Am încercat această prajitura cu scortisoara la îndemnul virtual al lui David Lebovitz. Ulterior am modificat-o puțin si am fost încantată de rezultat. Prăjitura are două straturi. Unul mai consistent și unul cremos. Plus o crustă crocantă de zahăr și scorțișoară. E simplu de făcut și se menține fragedă timp îndelungat. Dacă nu iubiți scorțișoara, o puteți înlocui cu o lingură de migdale măcinate.

Ingredients

0/18 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente blatul 1
  • Ingrediente pentru blatul 2
  • Ingrediente pentru crustă

Instructions

0/13 Instructions
  • Pentru primul blat, amestecăm untul cu zahărul, cu ajutorul unui mixer, cam 3-4 minute, până rezultă o compoziție spumoasă, aerată și mai deschisă la culoare.
  • Adaugăm oul și sarea, Omogenizăm.
  • La sfârșit punem vanilia și făina, cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm foarte puțin, doar cât să se încorporeze făina. Acum e momentul să aprindem și cuptorul, la 180 de grade, fără ventilație, deci la foc potrivit. Pregătim și o tavă cu pereți înalți, de 20/30 cm, pe care așezăm hârtie de copt.
  • Compoziția rezultată o punem în tavă, in grămăjoare mici,
  • pe care le întindem cu mâna, pentru că e destul de groasă și încercăm să realizăm un strat cât mai compact și nivelat. Lăsăm deoparte până pregătim stratul al doilea.
  • În același vas preparăm și blatul 2. Deci, mai puține vase de spălat! Așadar, procedăm cam la fel. Mixăm untul cu zahărul și sarea, timp de 3-4 minute, până se spumează.
  • Adăugăm oul și vanilia, omogenizăm.
  • Apoi mierea, migdalele, smântâna șă făina cernută. Amestecăm pentru omogenizare, la fel, nu foarte mult.
  • Distribuim compoziția 2 peste stratul din tavă și nivelăm.
  • Amestecăm ingredientele pentru crustă (zahărul și scorțișoara) și le presărăm deasupra prăjiturii,
  • într-un strat cât mai uniform.
  • Introducem la cuptor, unde lăsăm 30 de minute, până se rumenește. La mijloc trebuie să rămână moale, deci nu fiți tentați să o lăsați mai mult, pentru că se usucă și își pierde farmecul...
  • Înainte de a o felia, e bine să o lăsăm să se răcorească, măcar 10-15 minute. Să vă fie de dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *