PRAJITURA CU POPCORN

215 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins

Prajitura cu popcorn, sau cu floricele de porumb, mai pe romaneste, este o prajitura de casa simpla, rapida si fara coacere. Plina de arome interesante si textura crocanta, va asigur ca aceasta combinatie inedita va face deliciul celor mici. Si celor mari, fara indoiala, pentru ca cine nu iubeste popcorn-ul ? Sau ciocolata ? Sau arahidele ?  V-am facut curiosi ? Sa purcedem, asadar…

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai intai sa facem siropul simplu. Punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc mediu. Amestecam pana se dizolva zaharul. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, mai amestecam doar din cand in cand. Lasam sa fiarba vreo 10 minute, pana scade volumul cam cu un sfert. Oprim focul si lasam sa se raceasca.
  • Intr-un bol mare amestecam floricelele cu untul de arahide, untul topit si siropul caldut. Tot popcornul trebuie sa fie bine acoperit cu crema.
  • Rasturnam compozitia intr-o tava cu pereti inalti, pe care am acoperit-o cu hartie de copt. Eu am folosit o tava patrata cu latura de 20 de cm. Nivelam. Presam. Dam la rece pana pregatim glazura.
  • Pentru glazura, punem ciocolata rupta bucatele, impreuna cu untul, intr-o craticioara, pe foc foarte mic. Amestecam cu grija, 1-2 minute, pana se topeste ciocolata cam pe jumatate. Nu e nevoie sa se topeasca de tot pe foc. Ea va continua sa se inmoaie si dupa aceea, de la caldura acumulata. Stingem deci focul si amestecam pana la omogenizare.
  • Scoatem tava cu prajitura noastra cu popcorn de la frigider. Turnam glazura peste ea, o intindem pe toata suprafata.
  • Dam din nou la frigider, pana se intareste, apoi o putem taia. Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *