PRAJITURA CU MORCOVI

259 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 1 Hr 20 Mins Total Time: 1 Hr 50 Mins

Vreau sa ma adresez inca din start celor neincrezatori. Nu strambati din nas, va rog, prajitura cu morcovi este absolut minunata! Pufoasa, parfumata, putin crocanta, gratie nucilor din compozitie, iar pe deasupra mai are si o glazura dulce-acrisoara de crema de branza. Poate n-o sa ma credeti, dar stiu pe cineva care si-a comandat pentru nunta tort cu morcovi. Si nu in ultimul rand, se face si foarte usor. Cred ca cel mai complicat pas este curatatul si razuitul morcovilor.

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru crema

Instructions

0/6 Instructions
  • Curat, spal si dau morcovii pe razatoare. Trebuie sa am 300-320 de grame de morcovi razuiti. Adica nu ii cantaresc inainte, ci dupa toate aceste operatiuni. Daca nu e suficienta cantitatea de morcovi, prajitura va iesi “beton” si nu in sensul flatant al cuvantului! Aprind cuptorul la 170 de grade, adica la foc potrivit-mic. Pregatesc si o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 23 de cm. Pun hartie de copt pe fundul tavii, iar peretii ii ung cu ulei. Intr-un bol mare, pun uleiul, zaharul, ouale, faina, praful de copt, sarea, scortisoara. Amestec cu telul.
  • Adaug morcovul ras si nucile maruntite. Omogenizez. Nu insist prea mult cu amestecatul.
  • Torn compozitia in tava si introduc in cuptorul preincalzit, pe raftul din mijloc, cam 75-80 de minute, poate chiar mai mult (85-90 minute). Adica pana cand se rumeneste, iar o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.
  • Las prajitura sa se raceasca in tava. Pentru crema, amestec crema de branza impreuna cu zaharul, vanilia si untul moale, cu mixerul electric, cam 1-2 minute. Odata racit, tai blatul in doua, pe orizontala, cu un cutit zimtat. Intind jumatate din cantitatea de crema pe jumatate de blat, asez peste crema cealalta bucata de blat, iar deasupra intind restul de crema.
  • Las la rece minim 30 de minute, inainte de a o taia si a o savura…
  • Sa va fie viata dulce!

Tags

#branza  #legume  #nuci  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *