PRAJITURA CU MIGDALE SI CAISE

143 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr

 Cei care iubesc caisele, indiferent de forma lor de prezentare, vor indragi cu siguranta aceasta prajitura cu migdale si caise confiate. Are o aroma deosebita, orientala, precum si o textura interesanta, pentru ca nu contine faina. Este deci potrivita si pentru cei cu intoleranta la gluten. In ceea ce priveste aromele, puteti fi cat de aventurosi sau de conservatori doriti. Va puteti limita la vanilie si esenta de migdale. Sau sa incercati apa de flori de portocal, de trandafiri, sau cardamom. 

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Tai caisele in bucati si le pun la fiert, pe foc mic, impreuna cu cei 200 ml apa si cardamomul, cam 10-12 minute, pana scade apa si se inmoaie caisele. Le las sa se racoreasca.
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, deci la foc potrivit. Pregatesc si o tava rotunda cu pereti inalti, cu diametrul de 20 cm, pe care o imbrac in hartie de copt udata si stoarsa bine. Pun caisele (cu tot cu zeama in care au fiert) in vasul robotului de bucatarie. Adaug si restul ingredientelor. Mixez cam un minut, pana se omogenizeaza compozitia. Acum se pot adauga si aromele de care va vorbeam. Eu pun o lingura de apa de flori de portocal.
  • Torn compozitia in tava si apoi introduc in cuptorul preincalzit, cam 35-40 de minute, pana se rumeneste, iar o scobitoare introdusa la mijloc iese curata.
  • Incalzesc gemul de caise, ca sa se fluidizeze, apoi ung prajitura calduta cu gem. Tai prajitura dupa ce se raceste (pentru decor am folosit niste fistic macinat). Cam asta ar fi. Simplu si de efect. Sa va fie de bine!

Tags

#fara gluten  #fructe  #migdale  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *