PRAJITURA CU MASCARPONE SI LIME

40 Views
Cantitate: 20 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 25 Minute Timp Gătit: 35 Minute Timp Total: 1 Hr

 O prajitura fina, dulce-acrisoara, consistenta si apetisanta. Relativ simplu de facut, e potrivita si pentru un desert de weekend, si pentru musafiri pretentiosi. Sigur ca in loc de lime se poate folosi lamaie, sau chiar portocala, pentru o varianta ceva mai dulceaga.

Ingrediente

0/11 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru cremă
  • Ingrediente pentru glazura

Instrucțiuni

0/7 Instrucțiuni
  • Aprind cuptorul la 180 de grade, adica la foc mediu. Imbrac o tava patrata (cu latura de 23 de cm) in hartie de copt. Intr-o craticioara, pe foc mic, pun untul, ciocolata alba si coaja de lime. Las 3-4 minute, amestecand din cand in cand, pana se topeste untul. Sting focul, chiar daca ciocolata nu este topita complet. Ea va continua sa se topeasca de la caldura acumulata. Las deoparte, sa se racoreasca.
  • Intr-un bol mare, pun cele 2 oua, sarea si zaharul.
  • Bat ouale cu mixerul la viteza mare, cam 5 minute, pana obtin o spuma densa, cu volumul aproape triplu. Torn ciocolata topita peste spuma de oua si amestec la viteza cea mai mica, doar cateva secunde.
  • Adaug faina, toata odata si o amestec cu o spatula, de aceasta data, cu grija si nu prea energic. Doar cat sa se incorporeze si fara sa scada prea mult volumul spumei.
  • Compozitia rezultata o torn in tava pregatita, o nivelez si introduc la cuptor, cam 30-35 de minute, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
  • Intre timp amestec branza mascarpone cu iaurtul, cu ajutorul unui tel, pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem o compozitie cu o consistenta care sa ne permita sa o intindem usor, dar sa nu curga. Se mai poate adauga o lingura de iaurt, daca e prea teapana. Nu se pune zahar, pentru a balansa dulceata blatului. Dupa ce se coace, scot prajitura din tava cu ajutorul hartiei si o las 15-20 de minute sa se raceasca. Apoi tai blatul in doua, pe orizontala, cu un cutit zimtat. Intind crema de mascarpone pe jumatatea de jos, pun deasupra cealalta jumatate.
  • Pentru glazura, amestec pur si simplu (cu o lingura) zeama de lime cu zaharul pudra, ca sa obtin o pasta destul de groasa, dar care se poate intinde peste prajitura. Apa din zeama se va evapora si va rezulta o glazura crocanta. Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *