PRAJITURA CU LAPTE SI CARAMEL

1231 Views
Yields: 20 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr

Aceasta prajitura cu lapte si caramel se numeste, in varianta ei originala, prajitura cu trei feluri de lapte. Ea se regaseste in mai multe bucatarii ale lumii, din Spania si Mexic, pana in Albania sau Turcia. De fapt este vorba despre un blat simplu, tip pandispan, insiropat cu un amestec din trei feluri de lapte.  Si glazurat cu un sos caramel. Fiind foarte moale si cu mult lapte, este o prajitura potrivita pentru copii. Daca va descurajeaza chestia cu „trei feluri”, fiti linistiti, puteti inlocui tot amestecul doar cu 1 litru de lapte integral si gata! 

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru sirop
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/6 Instructions
  • Cat timp se raceste blatul, pregatim glazura. Caramelizam zaharul intr-o cratita, la foc potrivit. Cand s-a lichefiat si a capatat o culoare frumoasa, auriu-inchis, dam cratita de pe foc si turnam 80 ml apa. Atentie, sa nu va ardeti! Punem din nou cratita pe foc si amestecam cu o lingura pana se dizolva caramelul.
  • Acum ar fi momentul sa punem amidonul, amestecat si el cu 2 linguri de apa. Adaugam si untul si amestecam cu lingura inca vreo 5-7 minute, pana se ingroasa sosul. Stingem focul si il lasam sa se racoreasca.
  • Turnam cele trei tipuri de lactate intr-un bol si le amestecam scurt cu o lingura. Gata siropul. Important este ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
  • Scoatem blatul din tava si aruncam hartia de copt. Turnam in tava jumatate din siropul cu trei feluri de lapte. Asezam blatul in tava, direct in lapte. Intepam prajitura cu furculita, pe toata suprafata, apoi turnam deasupra restul de lapte.
  • Turnam glazura caramel pe blatul insiropat.
  • Pofta buna!

Tags

#caramel  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.