PRAJITURA CU LAMAIE SI MALAI

199 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 55 Mins

 Printre noi se afla mai multi oameni cu intoleranta la gluten decat va imaginati. Unii nici macar nu au idee ca sufera de aceasta intoleranta. Daca dupa o masa care contine fainoase experimentati stari de rau, cu balonare, greata, ameteli, oboseala, moleseala, migrene, dureri musculare, este posibil sa aveti acesta suferinta. Nu intentionez sa transform aceasta postare intr-o consultatie medicala. Vreau doar sa va sugerez o alta reteta care nu contine faina de grau, deci fara gluten. Din fericire, rezultatul final e o prajitura excelenta, pe care o veti iubi cu totii, intoleranti sau nu.

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru sirop

Instructions

0/5 Instructions
  • Eu am facut prajitura intr-o forma rotunda de tort, cu fundul detasabil, pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu malai. Puteti folosi, la fel de bine, o tava de 20/30 cm. Cuptorul se aprinde la 180 grade, adica la foc mediu. Se freaca spuma untul moale cu 200 g zahar si sare, cu mixerul electric, la viteza mare. Separat se amesteca migdalele, malaiul si praful de copt.
  • Se adauga aproximativ o treime din acest amestec uscat, impreuna cu un ou, la crema de unt si se omogenizeaza, inca o treime plus un ou, se amesteca bine, apoi si ultima treime cu ultimul ou, plus coaja rasa de la cele doua lamai.
  • Se toarna compozitia rezultata in tava și se coace 40-45 minute, pana trece testul scobitorii.
  • Intre timp se stoarce zeama celor doua lamai si se pune la foc potrivit, cu restul de 100 grame de zahar, intr-o craticioara, pentru a face siropul. Se amesteca mereu, iar cand s-a dizolvat zaharul e gata (dureaza cam 2 minute). Dupa ce s-a copt blatul, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se racorească putin. Se inteapa prajitura cu o scobitoare pe toata suprafata
  • apoi se toarnă siropul cald, cu o lingura, peste prajitura calda. Pofta buna va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *