Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
50 Mins
Total Time:
1 Hr 10 Mins
Prajitura cu grepfrut este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Poate v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala. De aceea, grepfruit-ul este o alternativa minunata, la care ne gandim, din pacate, prea rar. Parfumul acestei prajituri este o delectare si va asigur ca veti fi incantati de rezultat.
Prajitura se poate coace intr-o tava cu pereti inalti, de 20/30 cm, intr-o tava de chec, sau asa cum am facut-o eu, intr-o forma de guguluf. Incepem prin a unge foarte bine forma cu unt, apoi o tapetam cu faina. Aprindem si cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol mare punem untul moale, zaharul, coaja de grepfruit si sarea.
Cu mixerul electric la viteza medie, frecam foarte bine amestecul, pana cand devine spumos si usor mai deschis la culoare. Adica pret de vreo 5-6 minute. Adaugam cele trei oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Separat, cernem faina si o amestecam cu praful de copt.
Punem smantana si gemul in compozitia cu unt, amestecam cu mixerul la viteza mica. Omogenizam.
Turnam sucul de grepfruit si amestecam. In acest punct, s-ar putea sa vi se para ca arata ca si cum compozitia “s-ar fi taiat”.
Nu-i nici un bai, se drege odata cu adaugarea fainii, pe care o punem in trei transe, amestecand cu o lingura sau cu o spatula, fara sa insistam, doar cat sa se omogenizeze.
Asezam compozitia in forma, cu lingura, netezim si introducem la cuptor, pentru 45-55 de minute, pana se rumeneste, iar scobitoarea iese curata.
Lasam prajitura 10 minute in forma, sa se mai racoreasca, daca am facut-o in forma de guguluf, apoi o rasturnam pe un platou.
Pentru glazura, amestecam zaharul pudra cu sucul de grepfruit, cu o lingura, timp de cateva secunde, ca sa obtinem o pasta nici prea groasa, nici prea subtire.
Turnam glazura pe prajitura calduta si asteptam cateva minute, ca sa se intareasca (glazura, nu prajitura ☺).
Taiem si savuram.
Sa ne fie de bine!