PRAJITURA CU GREPFRUIT

26 Views
Cantitate: 12 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 20 Minute Timp Gătit: 50 Minute Timp Total: 1 Hr 10 Minute

Prajitura cu grepfrut este un desert foarte usor de facut, pufos, racoritor si cu o aroma deosebita. Poate v-ati plictisit de gustul mult prea cunoscutelor citrice, lamaia sau portocala. De aceea, grepfruit-ul este o alternativa minunata, la care ne gandim, din pacate, prea rar. Parfumul acestei prajituri este o delectare si va asigur ca veti fi incantati de rezultat.

Ingrediente

0/12 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru prajitura
  • Ingrediente pentru glazura

Instrucțiuni

0/9 Instrucțiuni
  • Prajitura se poate coace intr-o tava cu pereti inalti, de 20/30 cm, intr-o tava de chec, sau asa cum am facut-o eu, intr-o forma de guguluf. Incepem prin a unge foarte bine forma cu unt, apoi o tapetam cu faina. Aprindem si cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mare punem untul moale, zaharul, coaja de grepfruit si sarea.
  • Cu mixerul electric la viteza medie, frecam foarte bine amestecul, pana cand devine spumos si usor mai deschis la culoare. Adica pret de vreo 5-6 minute. Adaugam cele trei oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  • Separat, cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Punem smantana si gemul in compozitia cu unt, amestecam cu mixerul la viteza mica. Omogenizam.
  • Turnam sucul de grepfruit si amestecam. In acest punct, s-ar putea sa vi se para ca arata ca si cum compozitia “s-ar fi taiat”.
  • Nu-i nici un bai, se drege odata cu adaugarea fainii, pe care o punem in trei transe, amestecand cu o lingura sau cu o spatula, fara sa insistam, doar cat sa se omogenizeze.
  • Asezam compozitia in forma, cu lingura, netezim si introducem la cuptor, pentru 45-55 de minute, pana se rumeneste, iar scobitoarea iese curata.
  • Lasam prajitura 10 minute in forma, sa se mai racoreasca, daca am facut-o in forma de guguluf, apoi o rasturnam pe un platou.
  • Pentru glazura, amestecam zaharul pudra cu sucul de grepfruit, cu o lingura, timp de cateva secunde, ca sa obtinem o pasta nici prea groasa, nici prea subtire.
  • Turnam glazura pe prajitura calduta si asteptam cateva minute, ca sa se intareasca (glazura, nu prajitura ☺). Taiem si savuram. Sa ne fie de bine!

Tags

#fructe  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *