PRĂJITURĂ CU GEM

3628 Views
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 25 Mins Total Time: 40 Mins

Să ne amintim o rețetă extrem de cunoscută. Prăjitură fragedă cu gem. Simplu de făcut și foarte gustoasă. Ușor ”modernizată”, prin adăugarea de migdale măcinate. Ceea ce îi conferă o finețe deosebită și un plus de savoare.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai întâi aprindem cuptorul la 180 de grade, deci la foc mediu. Pregătim și o tavă cu pereți mai înalți, cam de 20/20 cm, in care punem hârtie de copt. Punem făina, migdalele măcinate, zahărul, sarea, vanilia și untul moale în vasul robotului de bucătărie. Mixăm câte 3-4 secunde, de 3-4 ori, până obținem un aluat. Se poate face amestecul la fel de ușor și cu mâna. Frecăm ingredientele între palme pentru început, ca să distribuim untul în ingredientele uscate, apoi frământăm foarte puțin, doar până se omogenizează. Nici la robot și nici cu mâna, nu se frământă mult aluaturile fragede, dacă vrem să rămână fragede.
  • Trei sferturi din compoziție o întindem în tavă, cu ajutorul degetelor, ca să facem un strat compact și cât mai egal. Un sfert îl păstrăm pentru stratul de deasupra.
  • Turnăm gemul peste blat și îl întindem bine, ca să acopere toată suprafața acestuia. Puteți folosi orice gem aveți, sau vă place. Noi avem o pasiune pentru cel de zmeură, mai ales fiul meu (între noi fie vorba e singurul gem pe care îl mănâncă) așa că asta se vede în poză.
  • Sfertul de aluat păstrat îl amestecăm cu 2 linguri de migdale fulgi.
  • Rupem bucățele din acest aluat și le distribuim peste stratul de gem.
  • Introducem la cuptor și coacem cam 25-30 de minute, până se rumenește deasupra.
  • Așteptăm 10-15 minute să se mai răcorească, înainte de a o tăia. Simplu și foarte gustos, așa cum am promis.

Tags

#migdale  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.