PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB

621 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins

Prajitura cu fulgi de porumb face parte din categoria dulciurilor de casa rapide, usoare si fara coacere. Este o reteta de prajitura foarte potrivita pentru incepatori, dar si pentru cei grabiti, sau foarte ocupati. Faptul ca este o reteta simpla nu inseamna ca nu este delicioasa! Ganditi-va putin: ciocolata, nuci, dulce, crocanta, discret si echilibrat sarata, adica are toate atributele unui desert de zile mari. Puteti folosi ciocolata amaruie, sau cu lapte, dupa preferinta.

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru prajitura
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/7 Instructions
  • Topim ciocolata, rupta in bucati mici, impreuna cu untul, intr-o craticioara, pe foc foarte-foarte mic, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca si sa nu se arda. Nu este nevoie sa tinem amestecul pe foc pana se topeste integral ciocolata, pentru ca ea continua sa se lichefieze de la caldura acumulata. In mod normal, 2-3 minute sunt suficiente. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
  • Punem fulgii de porumb si nucile maruntite intr-un bol si le combinam
  • Turnam laptele condensat peste fulgii de porumb, adaugam si ciocolata topita, precum si varful de cutit de sare. Amestecam bine, ca sa se distribuie cat mai egal nucile in compozitie.
  • Turnam compozitia intr-o tava cu pereti inalti, imbracata in hartie de copt, cu dimensiuni de aproximativ 20/20 cm, nivelam si dam la rece pentru una-doua ore, ca sa se intareasca ciocolata si sa se poata taia.
  • Pentru glazura, infierbantam intr-o craticioara cele 2 linguri de lapte, apoi adaugam ciocolata alba rupta in bucati mici, stingem focul si amestecam pana se topeste ciocolata.
  • Turnam glazura calduta peste prajitura rece, cu o lingura, facand o miscare de du-te-vino, ca sa arate cat mai apetisant.
  • Pofta maxima va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *