PRAJITURA CU FRUCTE

 Propunerea mea de astazi este o reteta foarte simpla, versatila, pentru ca se poate face cu o multitudine de fructe. De data asta am facut-o cu mere, pentru ca sunt in sezon. Dar o puteti face cu pere, caise, piersici, visine, prune etc.
Servings: 6 yield(s)
Prep Time: 15 mins
Cook Time: 45 mins
Total Time: 60 mins
Ingredients
    Ingrediente pentru blat
  • 125 g unt moale
  • 125 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 3 linguri lapte
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 mere
  • Ingrediente pentru topping
  • 15 jumătăți de nucă
  • 3 linguri zahăr
Instructions
  1. Untul inmuiat se freaca cu sarea si zaharul, cu mixerul electric, vreo doua minute, pana devine spumos si putin mai deschis la culoare. Adaugam si vanilia. Sa nu uitam sa aprindem cuptorul, la 180 grade, adica la foc potrivit. Tot acum ar fi momentul sa pregatim si o tava, cam de 20/30 cm, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Mai departe amestecam faina cu praful de copt, apoi punem in compozitie un ou, o treime din faina si o lingura de lapte, mixam pana la omogenizare, urmeaza al doilea ou, alta treime de faina, a doua lingura de lapte, mixam. Evident, vom face acelasi lucru si cu al treilea ou, plus faina, plus laptele. Compozitia finala se toarna in tava pregatita, iar deasupra se pun fructele, in cazul meu merele curatate de coaja si taiate felii.
  2. Se introduce la cuptor, unde se lasa cam 45 de minute. Intre timp caramelizam cele 3 linguri de zahar, pana capata o culoare frumoasa, aramie. Punem nucile, le invelim bine in caramel, apoi le scoatem cu o furculita si le lasam pe o hartie de copt ca sa se intareasca.
  3. Dupa ce scoatem prajitura de la cuptor, o lasam cateva minute, apoi asezam deasupra nucile caramelizate.
  4. Sper sa va placa si sa o incercati in cat mai multe variante.