PRAJITURA CU FRUCTE

53 Views
Cantitate: 6 Porții Dificultate: Ușor Timp Preparare: 15 Minute Timp Gătit: 45 Minute Timp Total: 1 Hr

 Propunerea mea de astazi este o reteta foarte simpla, versatila, pentru ca se poate face cu o multitudine de fructe. De data asta am facut-o cu mere, pentru ca sunt in sezon. Dar o puteti face cu pere, caise, piersici, visine, prune etc.

Ingrediente

0/11 Ingrediente
Modifică porțiile
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru topping

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Untul inmuiat se freaca cu sarea si zaharul, cu mixerul electric, vreo doua minute, pana devine spumos si putin mai deschis la culoare. Adaugam si vanilia. Sa nu uitam sa aprindem cuptorul, la 180 grade, adica la foc potrivit. Tot acum ar fi momentul sa pregatim si o tava, cam de 20/30 cm, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Mai departe amestecam faina cu praful de copt, apoi punem in compozitie un ou, o treime din faina si o lingura de lapte, mixam pana la omogenizare, urmeaza al doilea ou, alta treime de faina, a doua lingura de lapte, mixam. Evident, vom face acelasi lucru si cu al treilea ou, plus faina, plus laptele. Compozitia finala se toarna in tava pregatita, iar deasupra se pun fructele, in cazul meu merele curatate de coaja si taiate felii.
  • Se introduce la cuptor, unde se lasa cam 45 de minute. Intre timp caramelizam cele 3 linguri de zahar, pana capata o culoare frumoasa, aramie. Punem nucile, le invelim bine in caramel, apoi le scoatem cu o furculita si le lasam pe o hartie de copt ca sa se intareasca.
  • Dupa ce scoatem prajitura de la cuptor, o lasam cateva minute, apoi asezam deasupra nucile caramelizate.
  • Sper sa va placa si sa o incercati in cat mai multe variante.

Tags

#caramel  #fructe  #nuci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *