PRAJITURA CU FRUCTE KAKI

226 Views
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 25 Mins Cook Time: 50 Mins Total Time: 1 Hr 15 Mins

 Sunt convinsa ca ati vazut prin supermarket fructe Kaki (sau Sharon). Atunci cand sunt bine coapte sunt foarte dulci, dar nu au cine stie ce aroma. In schimb sunt zemoase si foarte potrivite ca ingredient in aluaturi de prajituri, carora le confera fragezime si delicatete.

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru prajitura
  • Ingrediente pentru glazura

Instructions

0/8 Instructions
  • Spalam si curatam de coaja fructele kaki. Zdrobim pulpa cu o furculita. Aprindem cuptorul la 160 de grade, adica la foc mic. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 de cm.
  • Punem intr-un bol toate ingredientele uscate: faina, zahar, sare, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare si le combinam cu telul.
  • Intr-un alt vas amestecam piureul de fructe cu ouale si smantana.
  • Combinam cele doua amestecuri, punand din cel uscat peste cel umed, in 3 transe, omogenizand bine dupa fiecare, cu ajutorul telului.
  • Turnam compozitia in forma si o introducem la cuptor, pentru 50-60 de minute, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
  • Pana se raceste blatul, pregatim crema pentru glazura. Punem intr-un bol crema de branza, impreuna cu zaharul pudra, vanilia si untul si le amestecam bine cu mixerul electric la viteza medie, cam 2-3 minute. La final adaugam si zeama de lamaie si omogenizam.
  • Prajim nucile (sau migdalele) intr-o tigaie uscata, pe foc mic, pana se rumenesc. Cand se mai racoresc, le tocam cu cutitul, nici prea mari, nici prea mici. Odata racit blatul, asezam crema peste el, intr-un strat uniform si presaram deasupra nucile prajite.
  • Sa va fie de bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *