PRAJITURA AMERICANA CU NUCI

306 Views
Yields: 10 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 25 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr 5 Mins

Dragoste la prima degustare, asta mi s-a intamplat saptamana trecuta, cand am facut prajitura asta. Si alor mei la fel. Adica e buna rau, pe cuvant! Echilibrata si ca gust si la consistenta. Și dulce, si sarata, si crocanta, o sa devina sigur una din preferatele tuturor. Nu e greu de facut si, daca voi rezistati sa n-o mancati in prima ora, ea poate avea o speranta de viata de cinci-sase zile la frigider. Nucile caju pot fi inlocuite cu orice fel de nuci sau alune.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente pentru blat
  • Ingrediente pentru topping

Instructions

0/6 Instructions
  • Intai de toate am incalzit cuptorul, la foc potrivit, cam 180 grade. Apoi am pregatit o tava de 20/20 cm.
  • Am amestecat cu mixerul, intr-un bol, untul moale cu crema de branza, sarea, zaharul si vanilia, cam doua minute. Am incorporat faina cu o lingura de lemn si am intins compozitia rezultata in tava (cu mana, pentru ca era cam vascoasa), intr-un strat omogen si am pus-o la cuptor 15 minute
  • Intre timp am pus zaharul la caramelizat, intr-o craticioara cu pereti mai inalti; dupa vreo 5 minute, cand a devenit un lichid de culoarea berii, am pus untul taiat bucati si sarea si am amestecat cu o lingura de lemn pana s-a omogenizat. La momentul asta trebuie avuta grija, pentru ca se cam “zbarleste”, adica se umfla si face spuma, dar asa e normal, de asta am folosit vasul cu pereti mai inalti. La sfarsit am turnat smantana lichida, am amestecat si am stins focul.
  • Am scos blatul din cuptor, dupa cele 15 minute, am asezat nucile pe el (am avut doar 200 grame de nuci caju, iar restul au fost nuci obisnuite) si am turnat caramelul deasupra.
  • Am pus din nou tava la cuptor, pentru alte 30 minute.
  • Am taiat prajitura dupa ce s-a racit.

Notes

Si am incalecat pe-o sa si v-am dat o reteta de poveste...

Tags

#caramel  #nuci  #retete dulci  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *